Deze BV’s gaan op elkaar jagen in ‘Het Jachtseizoen’

VTM pakt binnenkort uit met de Vlaamse versie van Het Jachtseizoen. In het programma, dat al een tijdje populair is in Nederland, moeten BV’s vluchten van elkaar. In Vlaanderen wordt er gejaagd door Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop. Zij zullen proberen om zeven bekende duo’s te pakken te krijgen.

Dit najaar zal er heel wat gejaagd worden op de televisie. Want naast de terugkeer van Klopjacht op Play4 zullen we ook op VTM kunnen kijken naar en kat-en-muisspel. In Het Jachtseizoen gaat het niet om onbekende Vlamingen die vluchten van een topteam aan speurders, maar wel om BV’s die het tegen elkaar opnemen.

Het Jachtseizoen

In Het Jachtseizoen moeten zeven bekende duo’s vier uur lang uit de klauwen zien te blijven van het trio jagers. De jagers van dienst zijn Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop. Elke week openen zij de jacht op een andere bekend duo, dat ontsnapt uit een cel ergens in Vlaanderen. De jagers krijgen elke 10 minuten de locatie doorgestuurd van de vluchters.

Die vluchters mogen op voorhand twee liften regelen, maar zijn voor de rest volledig op zichzelf aangewezen. Ze krijgen geen geld en geen gsm of andere hulpmiddelen. Tijdens hun vlucht mogen ze maar 20 minuten in hetzelfde voertuig zitten en mogen ze enkel schuilen in openbare gebouwen. Ook mogen ze hun feloranje (en superopvallende) overall niet uitrekken.

Zeven duo’s

In totaal wagen zeven duo’s hun kans om de jagers te slim af te zijn. Daarvan kennen we er nu al vijf. Sam Gooris & Sergio, Sven De Ridder & Gunther Levi, Cathérine Moerkerke & Hannelore Simoens, Guga Baúl & Chris Van Espen en Jens Dendoncker & Jeroen Verdick gaan zo samen op de vlucht.

Jagers van dienst, Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cox hebben er alvast zin in. “Ons doel is om geen enkele BV te laten ontsnappen. We moeten echt vooruit denken en hen telkens een stap voor zijn”, vertelt Laura. “We gaan ons niet laten doen, want ik wil echt geen enkele BV op vrije voeten laten lopen. In mijn hoofd circuleren duizend opsporingstechnieken”, klinkt het bij Jamie-Lee. En ook de laatste jager Maarten is helemaal in de ban van de vlucht. “Een bus kapen, vluchten in een sportvliegtuigje … Sommige BV’s halen de zotste tactieken en trucjes boven. Na de eerste opnames zag ik echt overal oranje. Ik was een beetje zot aan het worden in mijn kop (lacht). Dit spel laat ons niet los!”

Het Jachtseizoen komt origineel uit Nederland waar de jagers Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens vluchters proberen te vatten. Zij hebben een boodschap voor hun Vlaamse collega’s: “Lieftallige collega’s, we wensen jullie heel veel succes met het maken van Het Jachtseizoen. En ook met het jagen en het pakken van de boeven!”

Het Jachtseizoen verschijnt binnenkort op VTM, een exacte releasedatum is er voorlopig nog niet.

Meer
Lees meer...