‘Klopjacht’ seizoen 2: Maak kennis met het vernieuwde speurdersteam

Klopjacht komt eind deze maand terug voor het tweede seizoen. Daarin zal het team van topspeurders opnieuw jagen op vijftien voortvluchtigen. Die zeven duo’s en één ‘solovluchter’ kenden we al, maar nu maken we ook kennis met het vernieuwde team van speurders.

Vanaf zondag 28 augustus kan je op Play4 en GoPlay.be opnieuw kijken naar Klopjacht. Het tweede seizoen van de reeks zal er, door de komst van de kliklijn heel wat anders uitzien dan het eerste. Ook het team van speurders kreeg enkele nieuwe gezichten. Dit zijn de speurders in het tweede seizoen van Klopjacht.

Operatiekwartier

Net zoals in het eerste seizoen van Klopjacht kunnen de speurders ingedeeld worden in twee groepen. De ene helft is actief op het operatiekwartier, de andere helft reist het land af op zoek naar de voortvuchtigen. Dat doen ze met de wagen, met de fiets of te voet.

Danny (operationeel leider)

De eerste speurder is Danny. Hem kan je nog kennen van het eerste seizoen. Hij keert ook nu terug als operationeel leider en staat zo aan het hoofd van het speurdersteam. Danny is rechercheur en werkt sinds 2011 bij de Federale Gerechtelijke Politie van Antwerpen.

Hij heeft al 26 jaar ervaring bij de politie. Daar is hij teamleader van een team dat langdurige en complexe dossiers behandeld. Tijdens z’n carrière werkte Danny ook op de interventiedienst van Hoboken/Antwerpen, Brasschaat en Schoten. Daar hield hij zich bezig met georganiseerde misdaad, drugs- en mensenhandel, moord en terrorisme. ​Danny’s ervaring als teamleader en speurder maakt hem tot de beste leider van het speurdersteam.

Sara (tactisch rechercheur)

Tactisch rechercheur Sara werkt al sinds 2003 voor de politie. In 2005 werd ze commissaris, in 2018 zelfs hoofdcommissaris. Sara heeft ervaring bij de technische en wetenschappelijke politie en zat bij de opsporingen voor bendes en bij de Computer Crime Unit van de Federale Politie.

Sara is een van de weinige Belgische politieagenten die een opleiding bij de FBI mocht volgen. Op dit moment is ze aan de slag als liaisonofficier bij het Crisiscentrum. Sara is door haar expertise, ervaring en leidinggevende capaciteiten de ideale rechterhand van Danny.

Werner (tactisch rechercheur)

Werner kan je al kennen uit het eerste seizoen van Klopjacht. De Kempenaar heeft al 27 jaar ervaring bij de politie en heeft de graad van 1ste hoofdinspecteur. Hij heeft daarbij vooral ervaring met straatcriminaliteit, illegale tewerkstelling, namaakbestrijding, mensenhandel en drugs. Gevaarlijke en moeilijke interventies zijn helemaal zijn ding.

Jana (social media expert)

De volgende nieuwkomer in het speurdersteam is Jana. Zij werkt al enkele jaren als social media expert en zal dus de online activiteit van de voortvluchtigen in de gaten houden. Daarnaast zal Jana ook verantwoordelijk zijn voor de kliklijn waarop kijkers tips konden sturen.

Tim (IT-specialist)

Tim zal zich, net zoals in het eerste seizoen, bezighouden met de virtuele voetafdruk van de voortvluchtigen. Hij zal kunnen nagaan op welke zendmasten het telefoonsignaal van de deelnemers werd opgepikt of wanneer ze online iets opzoeken. Tim startte zijn carrière bij de politiezone HEKLA en werkte vervolgens acht jaar voor de Federale Gerechtelijke Politie, op de dienst Internet Investigations, Digital Forensics en ook voor het Tactische team. Nu is hij Cybersecurity consultant voor een IT-bedrijf.

Steven (IT-specialist)

Ook de tweede IT-specialist van de groep keert terug. Steven heeft 15 jaar ervaring bij de Computer Crime Unit van de Federale Gerechtelijke Politie waarna hij het schopte tot hoofdinspecteur en Open Source Intelligence Specialist. Momenteel is hij aan de slag als privacy & security consultant. Met behulp van telefoontaps en het betere hackwerk zal hij opnieuw proberen om de voortvluchtigen te vatten.

Nina (analist)

Ook Nina keert terug. Zij is de analiste van het speurdersteam en zal het team ondersteunen bij de verwerking van data. Op dit moment is Nina aan de slag als journaliste, waarbij ze haar neus voor research nog dagelijks kan gebruiken.

Bart (analist)

Nina zal opnieuw bijgestaan worden door Bart. Hij heeft ervaring als IT-specialist en privédetective. Hij is een meester in het achterhalen van de geheimen van de voortvluchtigen. Bart is aan de slag als inlichtingenanalist bij het cybersecurity centrum van België (CCB). 

Mobiele speurteams

De speurders in het operatiekwartier worden ook dit jaar bijgestaan door drie mobiele teams. Daarbij zijn enkele bekende gezichten, maar maken we ook kennis met nieuwe speurders.

Dieter & Gino (Team Alfa)

Het eerste mobiele team is volledig nieuw. Dieter en Gino leerden elkaar kennen in de anti-overvalbrigade van Brussel. Daar trokken ze proactief de straat op voor achtervolgingen, schaduwen van verdachten en arrestaties. Dieter en Gino kennen elkaar door en door en zijn zo perfect op elkaar ingespeeld. Dat kan hun teamwerk om voortvluchtigen op te sporen alleen maar bevorderen.

Guy & Jeremy (Team Bravo)

Het tweede team kennen we al. Het gaat om Guy en Jeremy die ook al in het eerste seizoen te zien waren. Guy werkt al 30 jaar bij de politie en heeft dag en nacht gewerkt om carjackers, overvallers, en dieven te vatten. Jeremy is actief bij een eenheid die gespecialiseerd is in het opsporen van geseinde personen, voertuigen en het uitoefenen van observaties in kader van verdachte handelingen.

Bieke & Lieven (Team Charlie)

Lieven was vorig jaar al te zien als lid van het mobiele team, maar trekt nu op pad met een nieuwe partner. Bieke was tot 2004 actief als speurder en werkt nu met drugshonden. Lieven is gespecialiseerd in bijzondere bewapening en geweldbeheersing.

Bekijk hier nog eens de trailer voor het tweede seizoen van Klopjacht:

Klopjacht is vanaf 28 augustus elke zondag te zien op Play4 en GoPlay.be.

Meer
Lees meer...