Deze sterren zijn (tegenwoordig) altijd BOB

Wie dacht dat celebs altijd ontbijten met champagne, wijn drinken bij de lunch of zich bezatten op feestjes, heeft het helemaal mis. Meer nog: er zijn zelfs steeds meer sterren die alcohol volledig afzweren. Bij de ene is dat het gevolg van een eerdere alcoholverslaving, terwijl het bij de andere een bewuste keuze is.

1. Blake Lively

Getty Images

“Ik drink nooit en ik gebruikte nog nooit drugs”, vertelde de blondine in het verleden aan Allure. “Ik verlang er gewoon niet naar”, klinkt haar uitleg.

2. Jennifer Hudson

Getty Images

Ze mag dan wel een heroïneverslaafde spelen in The Inevitable Defeat of Mister & Pete, in het echte leven heeft Jennifer Hudson nog nooit alcohol gedronken. Ook zij heeft er geen behoefte aan.

3. Russell Brand

Getty Images

Dat Russell Brand in het verleden verslaafd was aan drugs en alcohol, weet iedereen. Maar ondertussen is de komiek al 11 jaar nuchter. Vorig jaar vierde hij zijn 10 jaar op Twitter.

4. Kim Kardashian

Getty Images

Je zou het niet van haar verwachten, maar zelfs ‘party animal’ Kim Kardashian drinkt nooit alcohol. Al weerhield dat Kim er niet van om reclame te maken voor de Japanse meloenlikeur Midori. Tja.

5. Matthew Perry

Getty Images

De voormalige Friends-acteur heeft geen alcohol aangeraakt sinds hij in de late jaren 90 moest afkicken van pijnstillers. Hij is niet alleen trots op zijn leven zonder alcohol, maar probeert ook om verslaafden te helpen.

6. Kristin Davis en Kim Cattrall

Getty Images

Kristin Davis uit Sex and the City zweerde alcohol af op haar 22ste omdat ze vond dat drinken een negatieve invloed had op haar carrière. Soms mist ze het wel, maar ze vindt alcohol een te groot risico. Ook collega Kim Cattrall drinkt bijna nooit. “En als ik het doe, krijg ik hoofdpijn”, aldus de blondine.

7. Eminem

Getty Images

Ook Eminem was ooit verslaafd aan alcohol, kickte af en blijft sindsdien nuchter. “Het duurde een tijdje voor ik muziek kon maken zonder alcohol in mijn lijf”, bekende hij daarover aan Vibe.

8. Jennifer Lopez

Getty Images

Voor Jennifer Lopez is een leven zonder alcohol simpelweg een manier om er nog beter uit te zien. “Ik denk dat het mijn huid verpest”, aldus de ijdeltuit. In de buurt van andere celebs doet ze wel eens alsof. “Dan zegt iedereen: je kunt toch niet toasten met water! Dus toast ik gewoon met alcohol en nip eventjes van het glas”, bekende J. Lo aan InStyle.

9. Ewan McGregor

Getty Images

Ewan McGregor durfde vroeger wel eens te diep in het glas kijken, maar daar herinnert hij zich niet veel meer van. Dat is ook de reden waarom hij ermee stopte. “Niemand merkt echt op dat ik niet drink”, vertelde de acteur over zijn nuchterheid aan Daily Mail.

10. Christina Ricci

Getty Images

Voor actrice Christina Ricci, die bekend werd als kindsterretje in Mermaids en The Addams Family, is een leven zonder alcohol een bewuste keuze. “Ik vond het niet goed voor mijn leven”, vertelde ze aan BlackBook.

11. Colin Farrell

Getty Images

Colin Farrell had vroeger te maken met een alcoholverslaving, maar is ondertussen al zeven jaar nuchter. “Ik ben echt dankbaar. Het is heerlijk om aanwezig te zijn in mijn eigen leven”, vertelde hij eerder dit jaar aan Ellen DeGeneres.

12. Kelly Osbourne

Getty Images

Verslaafd was ook Kelly Osbourne. De dochter van Ozzy werd verschillende keren naar de rehab gebracht om af te kicken, tot ze uiteindelijk nuchter was. En nog steeds is.

13. Gerard Butler

Getty Images

Het is ondertussen 15 jaar geleden dat stopte Gerard Butler met drinken en sindsdien leeft ook hij zonder alcohol. Helaas moest hij recent wel afkicken van een verslaving aan pijnstillers.

14. Bradley Cooper

Getty Images

Voor Bradley Cooper kwam de doorslag op 29-jarige leeftijd, toen hij op een feestje zijn eigen hoofd doelbewust op de grond sloeg. Sinds hij gestopt is met het drinken van alcohol voelt hij zich naar eigen zeggen veel beter.

15. Tobey Maguire

Getty Images

“Ik denk niet dat het een geheim is dat ik geheelonthouder ben sinds mijn 19de. Het staat in bijna de helft van de artikels die ooit over mij werden geschreven”, aldus de acteur in People.

Meer
Lees meer...