Deze vreemde dingen werden gevonden in de opdrogende meren van Californië

Californië kampt de laatste jaren met ernstige droogte. De Amerikaanse staat heeft het afgelopen jaar 2,2 biljoen liter water verloren. Maar door het verlies van al dat water zijn er al heel wat vreemde dingen komen bovendrijven in de meren, zoals:

Het 22 jaar oude pistool en badge van een agent.

Een visser bij Castaic Lake vond een rugzak met daar een politiebadge en pistool. De lokale politie vond de agent aan wie de spullen toebehoorden. Die vertelde dat hij de rugzak in het water had laten vallen tijdens een uitstapje in 1992. Castaic Lake heeft al 29 procent van zijn watercapaciteit verloren.

Een gestolen auto

Auto’s sukkelen al eens in het water, maar deze lag al van 2006 in Laguna Lake en was bovendien gestolen. De eigenaar werd opgespoord, maar of er nog iets te redden was aan de auto na acht jaar onder water, is te betwijfelen.In Laguna Lake werden nog andere kostbaarheden teruggevonden, waaronder – alweer – een pistool en een laptop. 

Historische mijnsites

In Folsom Lake daalde het waterniveau zo erg dat het de overblijfselen van een mijnstadje blootlegde. Mormon Island dateert al uit 1840 en werd bewoond door goudzoekers. Het was ondergelopen nadat mensen er een reservoir bouwden maar kwam weer boven water toen het meer begon op te drogen. 

Sporen van een 50 jaar oude vliegtuigramp

Maar er misschien nog meer interessante dingen te vinden in Folsom Lake. In de hoop ook een voordeel te halen uit het dalende waterniveau besloot een lokale sheriff een zoektocht te organiseren in het meer naar het wrak van een klein vliegtuig dat er zou zijn neergestort in 1965. Na drie dagen het meer uit te kammen met sonarboten en duikteams werden wel enkele wrakstukken gevonden die van het vliegtuig zouden kunnen zijn, maar uiteindelijk werd de missie toch afgeblazen. Misschien vinden wij pas over 50 jaar ook nieuwe sporen van vlucht MH370.

Goud

Een student in Sacramento verdiende 900 dollar met het goud dat hij vond in een stroom die ontoegankelijk was voor de droogte. Het dalende waterniveau zorgt ervoor dat bepaalde mineralen veel gemakkelijker te vinden zijn. Al heel wat beginnende goudzoekers zijn beginnen speuren in Californische rivieren. 

Een vakantieparkje

Bombay Beach werd door door de ontwikkelaars de ‘Californische Riviera’ genoemd, maar na tientallen jaren onder water is het eerder de meest depressieve plek van de Golden State. Het gebied moest een vakantiepark worden tot chemische producten van nabijgelegen boerderijen de omgeving vergiftigde en het park onder water liep door overstromingen. Het geeft je een beetje het idee van hoe onze wereld er zou uitzien na een zombie-apocalyps.

Vreemde beesten

In Lake Oroville werden duizenden zoetwater kwallen gevonden, een uiterst zeldzame soort. Het is niet de eerste keer dat ze daar gespot zijn, maar de populatie piekt sinds de droogte. De kwallen zijn zeer klein en ongevaarlijk voor mensen.

Er zijn ook al bergen gsm’s, zonnebrillen en schoenen gevonden in de meren. Ook in andere staten werden al vreemde dingen aangetroffen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een baby-grafsteen uit 1881 in Texas?

Bron: Mashable
Meer
Lees meer...