Dikke flater van ACV: vakbond voert actie aan huis van verkeerde minister

Dikke flater van ACV: vakbond voert actie aan huis van verkeerde minister

Enkele militanten van het ACV, de christelijke vakbond, hebben actie gevoerd aan het huis van vicepremier Alexander De Croo (Open Vld). Ze eisen dat de regering het sociaal akkoord over de brugpensioenen volledig goedkeurt. Klein detail: De Croo is geen minister van Pensioenen meer en brugpensioenen valt niet onder die bevoegdheid. En … hij was zelfs niet thuis. 

De militanten van de christelijke vakbond trokken naar Brakel, waar vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) burgemeester is. Het ACV wil dat de regering het sociaal akkoord van de Groep van Tien integraal goedkeurt. “Alle sociale partners staan ten volle achter dit akkoord. Alleen de regering strubbelt tegen”, zegt ACV-secretaris Anne Roelandt voor het VRT-journaal. 

De actievoerders belden aan aan het huis van De Croo, maar stonden voor een leeg huis. Ze trokken dan maar naar een drukke straat in Brakel om pamfletten uit de delen.

Acties aan het verkeerde adres

Klein detail: Alexander De Croo is niet meer bevoegd voor pensioenen. Tijdens de vorige legislatuur was hij minister van Pensioenen, maar in de regering Michel I is hij bevoegd voor Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post.  

De huidige minister van Pensioenen is Daniel Bacquelaine (MR), die in Luik woont. Daarenboven is de minister van Pensioenen niet bevoegd voor brugpensioenen, maar draagt de minister van Werk die verantwoordelijkheid. Met andere woorden: het is Kris Peeters (CD&V) die in de regering Michel I verantwoordelijk is voor de brugpensioenen. 

Gelukkig kan De Croo lachen met de actie. Via zijn Twitter-account reageert hij: “‘Eens minister van Pensioenen, altijd minister van Pensioenen’ blijkbaar voor de vakbonden. Ga in Brakel op de Markt een koffie drinken, het is nodig.” 

Bovendien was ook de nieuwsredactie van Radio 1 wat in de war vanochtend. In het nieuwsbericht om 7 uur noemden ze hem minister van Pensioenen. In het nieuwsbericht een half uurtje later werd die fout al rechtgezet. 

De actie van het ACV verliep zonder incidenten, maar veroorzaakte wel verkeershinder.

Gesponsorde artikelen