Disney+ kondigt aan wanneer we ‘Pistol’, een reeks over de Sex Pistols, ook in België kunnen bekijken

De reeksen van FX komen sinds de lancering in België steevast op dat platform, zij het met lichte vertraging. Daardoor is het altijd even wachten op officiële bevestiging rond een serie. Die is er nu voor Pistol, een minireeks van Danny Boyle over de Sex Pistols. De zesdelige reeks wordt in zijn volledigheid gelanceerd op 6 juli.

De reeks werd gebaseerd op Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol, de memoire van Steve Jones, de gitarist van de legendarische punkband. De regisseur van dienst is Danny Boyle, die een Oscar won voor zijn Slumdog Millionaire. Boyle wilde dit verhaal graag vertellen omdat het volgens hem een definitieve verandering in de Britse cultuur inluidde: de opkomst van de Sex Pistols liet doodgewone Britse jongeren zien dat ze ook zélf muziek konden spelen, dat ze hun eigen mode en hun eigen kwaadheid konden uiten.

De Sex Pistols waren allemaal jongeren uit het arbeidersmilieu voor wie de maat vol was: ze werden door de politiek en het koningshuis vergeten, en zagen ondertussen wel in hoe corrupt veel zaken waren. Hun eigen toekomst leek verloren, en in hun muziek gaven ze uiting aan die frustraties. Daardoor ontstond een gigantische muzikale en culturele verandering.

Toby Wallace is te zien als Steve Jones, Anson Boon speelt John Lydon, die beter bekend is onder zijn podiumnaam Johnny Rotten. Die laatste vond de plannen voor de reeks trouwens respectloos en liet al weten dat hij zijn toestemming voor het project niet verleend had. Ook voelde hij zich er niet comfortabel bij dat hij neergezet zou worden door “a random actor.”

Naast de Sex Pistols zelf zijn ook onder andere Chrissie Hynde van The Pretenders, Vivienne Westwood, punkicoon Jordan en Malcolm McLaren personages in de reeks.

Meer
Lees meer...