Disney cast zwarte actrice als Tinkerbell in live-action remake ‘Peter Pan’

Disney heeft een Tinkerbell gevonden voor de opkomende live-action remake van Peter Pan. Die film zal Peter Pan & Wendy heten en wordt de zoveelste Disneyklassieker die een live-action versie krijgt.

Wie denkt aan Peter Pan, denkt natuurlijk meteen aan het elfje Tinkerbell. Het personage was dan ook onmisbaar in de live-action remake van Peter Pan. En voor die rol heeft Disney nu een actrice gevonden.

Yara Shahidi

De keuze viel op de 20-jarige Yara Shahidi. Ze is vooral bekend van haar rol als Zoey Johnson in Black-ish en Grown-ish. Voor de rol waren naar verluidt ook Zendaya, Taylor Swift, Scarlett Johannssen en Margot Robbie in de running.

Maar de keuze viel dus op Yara Shahidi, die zo de eerste zwarte Tinkerbell wordt. Disney ging eerder al voor de zwarte actrice/zangeres Halle Bailey voor de rol van Ariel in de remake van The Little Mermaid. Daarop kreeg Disney uiteenlopende reacties. Veel mensen lauwerden Disney voor de keuze voor een zwarte actrice om hun voornamelijk witte animatiefilms wat kleur te geven. Maar er waren ook heel wat mensen die niet gediend waren met de keuze en vonden dat Ariel wit moest zijn. Disney trok zich duidelijk niets aan van die critici en gaan nu dus opnieuw voor een zwarte actrice in een live-action film.

Peter & Wendy

Met de actrice voor Tinkerbell heeft Disney nu alle hoofdpersonages voor de film gevonden. Zo zal Alexander Molony de rol van Peter Pan spelen en zal de tweede hoofdrol, die van Wendy, gespeeld worden door Ever Anderson. Het zijn allebei jonge acteurs die nog maar in enkele rolletjes te zien waren. Zo zal Ever Anderson binnenkort ook te zien zijn als de jonge Natasha Romanoff in Black Widow. Alexander Molony kan je dan weer kennen als Charlie uit de reeks The Reluctant Landlord. Ook voor de rol van slechterik Captain Hook werd al een acteur gecast. Die rol zal gespeeld worden door Jude Law (The Holiday, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald).

Peter Pan & Wendy zal geregisseerd worden door David Lowery, die eerder al Pete’s Dragon maakte. Daarbij zal hij niet volledig het verhaal van de animatiefilm uit 1953 volgen, maar zal hij, zoals de titel al doet vermoeden, dieper ingaan op het verhaal van Peter Pan en Wendy.

Meer
Lees meer...