Left Right
scrollTop top

Disneyfilms op Netflix: dit zijn de 8 beste


Disneyfilms op Netflix: dit zijn de 8 beste

Wij geven jou de beste Disneyfilms op Netflix, want wie zijn ‘guilty pleasure’ is dat nu niet? Deze 8 zijn de populairste, geschikt voor jong en oud. 

Iedereen, jong of oud, heeft weleens een Disneyfilm gezien. Door de jaren heen zijn er al een aantal verschenen op de streamingdienst Netflix. Je hoeft je dus niet meer te vervelen in de zomervakantie, want wij hebben een lijst opgesteld met de populairste Disneyfilms op Netflix. Wees er snel bij, want Disney plant tegen 2019 alle films van Netlfix te halen en een eigen streamingdienst op te starten. Enjoy!

1. The Jungle Book

Deze live action-versie van The Jungle Book geeft een herbeleving van het beroemde animatieverhaal van Mowgli. Het mensenkind Mowgli groeit op in de jungle, maar zoals we allemaal weten is dat te gevaarlijk, zeker met de venijnige Shere Khan op de loer. Gelukkig leert hij een heleboel skills van beer Balou. Deze film doet je met plezier terugdenken aan je jeugd en het is nog eens een leuke meezinger ook!

2. Rogue One: A Star Wars Story

Uiteraard kan dit niet ontbreken voor de Star Wars-fans. Rogue One: A Star Wars Story is onlangs nog maar verschenen op Netflix. Het verhaal is nog spannender, maar pikt wel in op vorige gebeurtenissen. We gaan natuurlijk niet spoilen, maar we kunnen je wel al vertellen dat de dochter van een wetenschapper zich zal toevoegen bij de Rebel Alliance om zo de Death Star-plannen te proberen stelen.

3. Vaiana

Deze 3D-computeranimatiefilm is echt een topper. De film werd uitgebracht in de Verenigde Staten als Moana. Het gaat over de tiener Vaiana, dochter van een opperhoofd, die op zoek gaat naar de halfgod Maui. Ze doet er alles aan om haar volk te redden van een ondergang en dat betekent dat ze het legendarische eiland Te Fiti moet vinden. Over het verhaal valt te discussiëren, maar visueel is het alvast prachtig!

4. Zootropolis

De naam verwijst naar de zoogdierenstad Zootropolis waarin alle dieren, van de grootste olifant tot de kleinste muis, hun hilarische zelve kunnen zijn. Officier Judy Hopps is het allereerste konijn die bij de politie gaat werken. Met haar beide poten neemt ze een aartsmoeilijke zaak aan en werkt hiervoor samen met de vos Nick Wilde. De film zit vol dolkomische passages, ideaal om een ontspannend momentje in te plannen.

5. Frozen

Een absolute must see-movie: Frozen. Deze film is niet zo koud als het lijkt, integendeel, het is een heel hartverwarmende animatiefilm over twee prinsessen (en zussen). Elsa, de ijsprinses, worstelt met haar ijskrachten en ontvlucht het koninkrijk. Haar zus Anna wil haar terugkrijgen en komt stoot hierdoor tegen haal wat moeilijkheden. Het is grappig en zeker een aanrader!

6. Bolt

Wie kijkt nu niet graag naar de liefde tussen een jong meisje en een hond? Bolt is een hond-acteur die een sensatie is in Hollywood, maar wanneer hij per ongeluk overgeplaatst wordt naar New York, wordt hij en zijn baasje uit elkaar gedreven. Wij dagen jullie uit om geen traantje te moeten wegpinken bij deze film!

7. Rapunzel

Rapunzel of Tangled is een Amerikaanse animatiefilm gebaseerd op het sprookje Raponsje. Het is een echte klassieker met een moderne touch. Een tikkeltje girlpower en een flinke portie humor maakt dat je deze film gewoon moet gezien hebben.


8. Pocahontas

Gesproken van klassiekers: wij vinden dat Pocahontas absoluut in dit lijstje past. Waarom? Omdat ie gewoon super cool is en een super vette soundtrack heeft! De film kreeg dan ook een Academy Award voor het beste lied: Colors of the Wind. De Powhatan-indiaanse Pocahontas komt in aanraking met Britse kolonisten waaronder de knappe John Smith. En ook niet onbelangrijk: de schattige wasbeer Meeko en de energieke kolibri Flit maken de film gewoon compleet.

Check zeker ook de beste Netflix original series!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…