Distributeur overweegt om laatste deel van Divergent niet in de cinema te brengen

De filmindustrie is onverbiddelijk: wie niet presteert, vliegt eruit. Die ijzeren wet ondervindt de Divergent-filmreeks nu aan den lijve, want distributeur Lionsgate denkt eraan om de film helemaal niet meer in de cinema te brengen, maar te degraderen tot televisiefilm.

In haar wanhopige zoektocht naar een opvolger voor het succes van The Hunger Games kwamen de filmbonzen een aantal jaar geleden op de proppen met Divergent, een boekenreeks over een dystopisch Chicago, gebaseerd op de gelijknamige trilogie van schrijfster Veronica Roth.

De eerste twee films waren kassuccessen en zette onder meer Shailene Woodley (Tris in de film) op de kaart als belofte voor de toekomst, maar na het floppen van de derde en voorlaatste film Allegiant (het laatste boek werd zoals dat tegenwoordig de gewoonte is in twee films gestopt) twijfelt Lionsgate nu om de laatste film nog in de zalen te brengen.

Wat met Ascendant?

Voorlopig staat The Divergent Series: Ascendant nog op een release in het voorjaar of de zomer van 2017, maar die datum is recent op de helling komen te staan. Volgens Variety, het gewaardeerde filmmagazine, zou Lionsgate met het idee spelen om The Divergent Series tot zijn einde te laten komen in een televisiefilm zodat ze meteen van de gelegenheid gebruik zouden kunnen maken om een spin-off serie te lanceren die zich zou afspelen in dezelfde wereld die we hebben leren kennen in de boeken en de films, althans “according to an individual with knowledge of the situation.”

Het idee is om in de televisiefilm de cast die we kennen van de films te laten opduiken, alsook de nieuwe cast die dan meteen geïntroduceerd zou zijn voor spin-off die daarna zou komen. Het idee moet nog gepitcht worden bij verschillende netwerken, maar het is dus lang niet zeker of we Divergent nog gaan terugzien in de cinema.

Tot nu toe stond Ascendant gepland om te openen in juni 2017, waarin de film het zou moeten opnemen tegen World War Z 2 en de reboot van The Mummy, maar ook dat is dus niet langer een zekerheid, want een strategie die dateert van voor de zwakke box office performance van Allegiant, de derde film van in de Divergent-reeks.

Meer
Lees meer...