Dit is er nu echt veranderd aan jouw favoriete Nutella

Dit is er nu echt veranderd aan jouw favoriete Nutella

Ofwel heb je het helemaal niet door, of misschien heb je daar al enkele discussies over gehad: Nutella heeft een andere smaak. Volgens velen is Nutella opeens zoeter. Nu vertelt Ferrero, het moederbedrijf van Nutella, wat er juist is veranderd aan de chocopasta. Wat smeer je dagelijks op je boterham? 

Als je de laatste tijd toch een verschil proefde aan je lievelingschocopasta Nutella, dan ben je duidelijk een kenner. Het Italiaanse bedrijf Ferrero besloot om het recept een beetje aan te passen. Uit een onderzoek van een Duitse consumentenorganisatie bleek dat Nutella opeens veel zoeter, vettiger en lichter van kleur was. Ferrero wenste hier niet op te reageren tot gisteren. “Het recept bevat nog steeds zeven ingrediënten, zonder kleurstoffen en bewaarmiddelen, en ook de voedingswaarde is gelijk gebleven”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Wat is er dan anders?

De reden waarom je Nutellaboterham een andere smaak heeft, komt doordat er enkele bestanddelen zijn veranderd. “Het enige wat we hebben doorgevoerd, is een aantal verfijningen. Zo is het weipoeder vervangen door mageremelkpoeder, wat toelaat de globale kwaliteit van de melk in Nutella verder te verbeteren, en tegelijk haar unieke smaak te behouden.”

De smaak van Nutella zal wel niet dalen, maar is die smaak dan nog wel uniek? Duidelijk niet want iedereen had door dat onze boterham anders smaakte. Volgens experten zou weipoeder zuurder en zouter zijn dan mageremelkpoeder. “Nu wordt de smaak dus voller en romiger. Ferrero kiest hier voor een smaakverbetering”, zeggen experts in de krant.

Duurder

Mageremelkpoeder is wel iets duurder dan weipoeder. Hierdoor lopen de productiekosten natuurlijk een beetje op. Maar volgens Ferrero zullen de prijzen van onze favoriete chocopotten niet stijgen.

Gesponsorde artikelen