Dit is ‘m: de videoclip die je niet mocht zien van Lady Gaga

Toen Lady Gaga in oktober vorig jaar de single ‘Do What U Want’ op de wereld losliet, beloofde ze een bijhorende controversiële videoclip. Die kregen we uiteindelijk toch niet te zien, omdat Gaga’s team vreesde dat ze fans zou verliezen. Tot nu, want gisteren lekte TMZ de eerste 30 seconden van de clip. Een reclame voor verkrachting, klinkt het overal.

De clip begint met Gaga op een operatietafel, terwijl ze een ‘medicijn’ toegediend krijgt van niemand minder dan R. Kelly (zelf ook niet vies van een seksschandaal). Gaga’s bewusteloze, naakte lichaam wordt daarna het slachtoffer van een groep twerkende dansers.

In de volgende scène zie je Gaga – opnieuw naakt – poseren tussen krantenpapier voor een fotograaf. Die man – Terry Richardson – is tegelijkertijd ook de regisseur van de videoclip. Hij staat bekend om zijn seksueel expliciete werk, dat telkens weer controverse uitlokt. Hij is ook de maker van Miley Cyrus’ Wrecking Ball, dat zegt genoeg.

Reclame voor verkrachting

De reacties op de clip zijn ook niet mals. “Reclame voor verkrachting”, klinkt het overal. Celebrityblogger Perez Hilton is alleszins blij dat de video nooit uitgebracht werd:

En ja: als je de video van TMZ bekijkt, is het helemaal niet onbegrijpelijk dat Lady Gaga’s team besloot om hem terug te trekken…

(Bronnen: Huffington Post, News.com.au, Rolling StoneTMZ)
Meer
Lees meer...