Dit zijn de 10 populairste instagram-accounts onder Belgische bedrijven, organisaties en merken

Wat stel je vandaag de dag als bedrijf nog voor als je geen Instagram-account hebt? Instagram is hipper dan ooit. Dus iedereen doet het. Maar welke bedrijven spannen in ons land nu de kroon als het op Instagram-volgers aankomt? 

Wereldwijd is Nike op dit moment het populairste merk op Instagram met maar liefst 16 miljoen volgers. In België is Tomorrowland veruit de populairste. Ze zijn het enige Belgische merk dat de kaap van één miljoen haalt. Blogger Bruno Peeters zocht uit wie de andere populairste Belgische bedrijven en merken zijn die op dit moment scoren op Instagram. Een overzicht:

1. Tomorrowland

Het zal je misschien weinig verbazen, maar het grootste exportproduct van ons land op de festivalmarkt, Tomorrowland, steekt er met kop en schouders bovenuit. Tomorrowland weet als geen ander hoe ze een hype moeten creëren. Hun spectaculaire podia, vuurwerkshows en duizenden festivalbezoekers zorgen natuurlijk ook voor heel wat idyllische plaatjes. De account van Tomorrowland telt een indrukwekkende 1.072.824 volgers. Hun “concurrenten” komen daarmee zelfs niet eens in de buurt.

2. Delvaux

instagram
Delvaux, een populair merk van luxeproducten zoals echte leren handtassen, is de op één na populairste Instagram-account van ons land. Ter vergelijking: Delvaux heeft “amper” 57.880 volgers tegenover de ruim één miljoen mensen die Tomorrowland volgen.

3. Studio Brussel

Instagram
Op nummer drie staat uiteraard de hipste radiozender van ons land: Studio Brussel. Ze zijn helemaal mee met hun tijd en met de social media. 56.471 mensen volgen op Instagram de fratsen Siska Schoeters & co.

4. Tomorrowland Belgium

Instagram

Een oude bekende op nummer 4. Jawel, Tomorrowland. World domination op Instagram was blijkbaar niet genoeg voor het dancefestival. Naast een internationale account hebben ze ook nog een aparte Tomorrowland Belgium account, die net buiten de top 3 valt. Tomorrowland Belgium volgt zichzelf nog eens op in dit lijstje met 36.781 volgers.

5. Essentieltweets

Instagram
Kleding doet het blijkbaar goed op Instagram. Essentieltweets, de account van Essentiel Antwerp, een kleding- en accesoireswinkel in Antwerpen, strandt op de vijfde plaats. 25.452 mensen volgen de foto-updates van de populaire kledingwinkel. Er staan dan ook een paar bijzonder mooie foto’s tussen.

6. Ugly Belgian Houses

Instagram
Zelfspot is belangrijk, en in België staan nu eenmaal flink wat lelijke huizen. De Belgische blogger Hannes Coudenys verzamelt al enkele jaren de lelijkste gedrochten die in ons land gebouwd zijn en dat groeide uit tot een echte hit. De Instagram-account Ugly Belgian Houses duikt dan ook op de zesde plaats op bij de populairste Belgische merken op Instagram met 22.275 fans. Toegegeven, er zitten een paar speciallekes tussen:

7. Bal Der Bals

Instagram
Bal Der Bals, een veelbesproken, hyperexclusief bal voor de Belgische bourgeoisie leeft nog steeds op Instagram. Wie er niet de centjes voor over heeft om naar het Bal te gaan, kan samen met de 20.977 anderen toch nog meekijken op hun populaire Instagramaccount.

8. Stella Artois

Instagram
Op nummer 8 een ander beroemd Belgisch exportproduct: de pintjes van Stella Artois. 19.669 mensen zijn zo zot van ons Belgisch bier dat ze er zich ook op Instagram graag op verlekkeren. Wie verlangt er nu niet naar een frisse pint als je zo’n foto ziet …?

9. Hermes Chanel Delvaux Antwerp

Ook Delvaux, het luxe handtassenmerk, duikt twee keer op in dit lijstje. Hun Delvaux Antwerp account heeft nog eens 19.070 volgers achter hun naam.

10. Disco Naïveté (Jarri)

Instagram
Misschien een minder bekende die deze top 10 afrondt. Disco Naïveté is een muziekblog die focust op de meer alternatieve, onafhankelijk muziek (eender welk genre). De place to be voor hipsters. Ze hebben een populaire Twitter-account en ook op Instagram hebben ze veel aanhang: 17.650 volgers.Eervolle vermeldingen gaan naar Flair, RSC Anderlecht en het modemagazine ELLE die net buiten de top 10 vallen. Voor de nieuwsgierigen: de lijst met populairste Instagram-merken wereldwijd vind je hier terug.
Meer
Lees meer...