Left Right
scrollTop top

Dit zijn de 13 beste terrasjes in Gent voor als je een blokstop nodig hebt 


Dit zijn de 13 beste terrasjes in Gent voor als je een blokstop nodig hebt 

De blok komt dichterbij en dat wil helaas ook zeggen dat de terrasjes steeds luider roepen omdat het weer ook steeds mooier wordt. Als het ideale Gentse terras, de Graslei, stampvol zit, of je hebt toch liever een fancy glaasje wijn in een zálige omgeving, dan check je misschien graag deze dertien zálige terrasjes.

1. De Vooruit

Sinds de verbouwing toch wel één van de hipste terrasje van Gent: het dakterras van de Vooruitschouwburg. Wie plek wil, is best op tijd want al op de middag kan het daar eivol ziten. Zicht op de Sint-Pietersnieuwstraat, met een Oxfam-approved drankje en toch boven het lawaai van de studentenwijk zitten? Check, check, check.

2. Hot Club De Gand

Een verborgen pareltje, maar échte Gentenaars kennen de Hot Club De Gand wel, met een héél klein, maar superzalig terras dat je even in Spanje of Zuid-Frankrijk doet wanen. Een plus: de muziek en ’t feit dat het op het terras van de Hot Club altijd warm genoeg is om te zitten.

3. Patrick Foley’s

Eén van de mooiste terrasjes in Gent moet dat van de Patrick Foley’s zijn, al is het maar voor de fantastische muurschildering die de muren markeert. In een mythische vallei zitten met een pint Guinness of cider, en nog een fantastische burger van Pat himself, geen probleem.

4. Het Spijker

Op een steenworp van Hot Club de Gand vind je Het Spijker, dat is één van de oudste café’s in Gent en dat zie je. Het historische gebouw is een ideale achtergrond voor een terrasje in het centrum van Gent. Shoppen en je dan droppen in één van de stoeltjes aan de Leie? Klinkt als een plan.

5. Mosquito Coast

En als we dan toch in het centrum op reis zijn, kan je evengoed even passeren in de Mosquito Coast, een café dat helemaal ingericht is in reisthema. Da’s ook duidelijk op het terras boven of/en achteraan, waar je uren kan vertoeven met een boek en een cocktail in je handen.

6. De Bluesette

Het hotel mama van de Gentse student kan natuurlijk niet zonder een terrasje waar jij en veertig van je beste vrienden zomaar kunnen binnenvallen voor een relatief goedkope pint en een spaghetti die even goed is als die van je moeder. Afgesloten van het straatlawaai maar toch pal in de studentenbuurt met de zon in je gezicht? Er is eigenlijk maar één adres.

7. l’Apero d’Oc

Het goede nieuws: het terrasje van l’Apero d’Oc steekt je in een Parijse sfeer, met Spaane tapas en specialiteiten. Meer moet dat niet zijn, toch? Alleen moet je er wel snel bijzijn, want het zal ook meteen het kleinste terras in deze lijst zijn. Naar binnen verhuizen is ook niet altijd een optie, want in l’Apero d’Oc zit het al snel vol-vol-vol. Reserveren dus.

8. Het STAM

Je moet geen fancypants zijn, of net het hele STAM gezien hebben, om plaats te nemen op het terras van het Gentse stadsmuseum. Een oase van groen, lekkere koffie en je wordt er helemaal niet buiten gekeken. Integendeel, gaan werken of wat blokken aan het STAM? Waarom niet, er zijn minder stijlvolle plekken om je dag door te brengen.

9. DOK

DOK, da’s niet alleen een shoppingcentrum, maar het groene dorp aan de rand van de stad. Als je kinderen bijhebt, kunnen die op de speeltuin, terwijl de grote mensen loungen in de tuin of op het terras. Je kan er ook gewoon ontbijten én barbecueën, maar voor wie het allemaal wat minder mag zijn is DOK ook gewoon the place to be. M’as tu vu?

10. Café de Planck

Beter gekend als ‘de boot aan de cinema’: iedereen kent De Planck, en daar is een goede reden voor. Als de straatstenen bijna smelten van de hitte, kan je lekker afkoelen aan het water bij De Planck. Een spelletje spelen, wachten tot je maten uit de cinema zijn of een voor- of na-bespreken van de laatste blockbuster, daarvoor moet je bij De Planck zijn. ’t Is eens een andere omgeving en de dranklijst is quasi-eindeloos.

11. Marimain

Als het vol zit in de Vooruit, of de zon zit gewoon verkeerd, dan kan je waarschijnlijk wel terecht op het meestal zonovergoten terras van de Marimain. Mariwat? De Marimain ken je ook als het café aan de Minard en ’t is letterlijk een hot spot in Gent, palmbomen en oranje stoelen incluis.

12. Bar Jan Cremer

En als we het dan toch over strandsfeer hebben, dan zit je eigenlijk nergens beter dan Bar Jan Cremer. In de strandstoelen (maar helaas op de klinkers van het Kramersplein) is ’t chill rondhangen en da’s dus een ideale plek voor een aperitiefje. Daarna kan je rechtstreeks door naar de Overpoort.

13. Uit Steppe En Oase

En als het dan echt zomer is, dan trek je als Gentenaar (vroeg genoeg) naar Uit steppe en oase. De binnentuin en ‘theeten’ (thee+eten) is het schoolvoorbeeld van what’s in a name: een oase van rust met een exotische toets. Je kan er lekker eten, heerlijk chillen en een cava-RoomeR drinken. Wedden dat je blijft zitten tot het winter wordt?

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…