Dit zijn wereldwijd de beste steden om uit te gaan … met een verrassende winnaar

Dit zijn wereldwijd de beste steden om uit te gaan … met een verrassende winnaar

Berlijn, Londen, New York, Barcelona, … veel grote steden zijn berucht voor hun nachtleven en lokken dat ook veel jonge toeristen, maar in welke stad is het nu écht het leukst om uit te gaan? Reiswebsite Hostelworld onderzocht het op basis van vijf criteria en kwam tot een verrassende winnaar: Hamburg.

Omdat uitgaan meer is dan zomaar een leuke bar of club bezoeken, keek Hostelworld naar vijf criteria: kwaliteit van het nachtleven, openheid van de locals, veiligheid, transportmogelijkheden en de prijs. Om tot een goede ranking te komen interviewden ze 4.100 mensen die vaak op reis gaan.

Zoek in de top trouwens niet naar Belgische steden. De website maakte namelijk zelf een voorselectie van 41 steden in 27 landen … en daar zit België jammer genoeg niet bij.

1. Hamburg (Duitsland)

Niet het populaire Berlijn, maar de tweede grootste stad van Duitsland staat helemaal bovenaan de lijst. Hamburg scoort het best als het gaat over de openheid van andere feestvierder. Ook het goede openbare vervoer levert hen veel punten op.

2. Kopenhagen (Denemarken)

De Deense hoofdstad is al jaren populair bij jongeren en dat heeft veel te maken met de veiligheid. Kopenhagen is iets duurder dan andere steden, maar je krijgt er wel veel voor in de plaats.

3. Berlijn (Duitsland)

De clubs in Berlijn zijn legendarisch en dus kon de stad niet ontbreken in deze top. De hoofdstad van Duitsland heeft voor elk wat wils en is dus een echte aanrader voor wie wil feesten op reis.

4. Dublin (Ierland)

Wie niet echt het type is om tot ’s morgens vroeg door te feesten, maar meer houdt van gezellige pubs kan terecht in Dublin. Je vindt er meer dan genoeg keuze en alles is ook nog eens heel makkelijk te bereiken.

5. Amsterdam (Nederland)

Jaarlijks trekken er miljoenen jongeren naar Amsterdam om er te feesten. De stad heeft dan ook heel wat te bieden en dankzij de openheid van de Amsterdammers zal je er snel mensen leren kennen.

De rest van de top 10:

6. San Francisco (Verenigde Staten)

7. Göteborg (Zweden)

8. Praag (Tsjechië)

9. Warschau (Polen)

10. New York (Verenigde Staten)

Gesponsorde artikelen