Djokovic dreigt opnieuw twee toernooien te missen door coronamaatregelen

De Servische tennisser Novak Djokovic (35) zal mogelijk opnieuw twee toernooien missen omdat hij zich niet vaccineerde tegen het coronavirus. Het gaat om de Amerikaanse toernooien Indian Wells en de Miami Open, die gezien worden als de belangrijkste na de grandslams.

Op dit moment neemt Novak Djokovic deel aan het Adelaide International tennistoernooi in Australië. Dit is het eerste toernooi dat de Serviër daar speelt sinds hij vorig jaar gedeporteerd werd omdat hij niet gevaccineerd was tegen het coronavirus. In Australië mag Djokovic dus opnieuw spelen, maar in de Verenigde Staten lijkt dat niet het geval te zijn.

Indian Wells en Miami Open

Novak Djokovic liet weten dat hij heel voorzichtig is met wat hij in z’n lichaam laat spuiten. Daardoor nam hij geen coronavaccin, waardoor hij vorig jaar verschillende belangrijke tennistoernooien moest uitzitten. En ook dit jaar lijkt die beslissing hem parten te gaan spelen.

In de Verenigde Staten is het namelijk nog steeds verplicht voor buitenlandse spelers om gevaccineerd te zijn tegen het coronavirus wanneer ze willen deelnemen aan een tennistoernooi. Daardoor zal hij dus waarschijnlijk ook de toernooien Indian Wells en de Miami Open moeten missen. Indian Wells gaat van start begin maart en de Miami Open wordt gespeeld vanaf 19 maart tot 2 april.

Het lijkt er ook niet op dat Djokovic zich voor deze toernooien zal laten vaccineren. Hij heeft namelijk al heel wat kansen laten liggen door die keuze te maken. Vorig jaar stonden hij, Roger Federer en Rafael Nadal elk op 20 grandslamtitels. Maar doordat Djokovic geweigerd werd op de Australian Open en Rolland Garros, kon Rafael Nadal twee keer winnen, waardoor hij nu 22 grandslamzeges heeft. Djokovic kon vorig jaar wel Wimbledon winnen, waardoor zijn totaal op 21 staat. Federer kondigde vorig jaar zijn afscheid als profspeler aan. Daardoor zal zijn totaal blijven staan op 20 grandslamzeges.

Meer
Lees meer...