‘Doctor Who’: Nieuw seizoen met Ncuti Gatwa krijgt eerste teaser

Ncuti Gatwa is helemaal klaar om in de huid te kruipen van Doctor Who. De Britse acteur zal volgend jaar namelijk de hoofdrol spelen in de populaire reeks van de BBC en daarvan zijn nu de eerste beelden vrijgegeven.

Doctor Who bestaat 60 jaar en dus lijkt het tijd voor een volledige opfrissing. Het veertiende seizoen van de ‘revived era’ zal daarom officieel gereleaset worden onder de titel ‘seizoen 1’. Dat blijkt uit de titel van een eerste teaser die zojuist gedeeld is van dat aankomende seizoen. Het vorige tijdperk is daarbij zojuist afgesloten met drie specials van één uur.

Ncuti Gatwa en Millie Gibson

In die specials keerde David Tennant terug als Fourteenth Doctor, maar in het nieuwe seizoen is het volledig aan Ncuti Gatwa (Sex Education). Ook hij was al even te zien in de kerstspecials, maar wordt dus nu volledig naar voren geschoven als Fifteenth Doctor. We krijgen Ncuti Gatwa dan ook heel veel te zien in de zojuist gedeelde teaser. Daarnaast is er ook veel aandacht voor zijn sidekick Ruby Sunday, een rol die gespeeld wordt door Millie Gibson (Coronation Street).

Naast die twee hoofdrolspelers zien we ook nog enkele andere castleden passeren, zoals Jonathan Groff (Mindhunter), Indira Varma (Game of Thrones) en Jinkx Monsoon (RuPaul’s Drag Race). De nieuwe teaser van Doctor Who vermeldt geen specifieke releasedatum, al was er eerder wel sprake van mei 2024. De reeks zal eerst op BBC verschijnen en is daarna ook te zien op Disney+.

Bekijk hier de teaser van het nieuwe seizoen van Doctor Who:

Het nieuwe seizoen van Doctor Who verschijnt in mei 2024.

Meer
Lees meer...