Special ‘Doctor Who’ zorgt voor primeur, ook kerstspecial krijgt eerste trailer

Sinds afgelopen weekend staat de volledige special van Doctor Who op Disney+. Daarin keerde acteur David Tennant terug als Fourteenth Doctor. Het laatste deel van de special zorgde alvast voor een primeur, want voor het eerst waren er twee Doctors tegelijk te zien. Ook acteur Ncuti Gatwa deed dus zijn intrede.

Doctor Who bestaat 60 jaar en dat werd gevierd met een extra special. Die bestond uit maar liefst drie afleveringen van één uur. Om de verjaardag extra in de verf te zetten keerde acteur David Tennant ook nog eens terug. Dat deed hij als Fourteenth Doctor.

Op de avonturen van acteur Ncuti Gatwa is het nog even wachten. Maar toch was hij al langer in de special te zien dan verwacht. Dat kwam door een primeur in de geschiedenis van de reeks.

Doctor Who

In de drie eindejaarsspecials van Doctor Who is de hoofdrol dus vooral weggelegd voor David Tennant. Hij krijgt daarbij de hulp van actrice Catherine Tate, die terugkeerde als Donna. De laatste aflevering van die special verscheen afgelopen weekend en daarbij waren kijkers alvast blij verrast. Er was deze keer namelijk geen sprake van een traditionele regeneratie.

Tijdens een gevecht met slechterik The Toymaker (Neil Patrick Harris) slaagde hij erin om de Doctor te verdubbelen. Daardoor kwam er een nieuwe dokter uit de bestaande dokter en vochten zowel de Fourteenth (Tennant) als de Fifteenth Doctor (Gatwa) een tijdje samen.

Kerstspecial

Uiteindelijk besloot het duo om afzonderlijk door te gaan en daarbij maakte de Fourteenth Doctor ook meteen de keuze om een stap terug te zetten. Hij geeft de taak dus officieel door aan de Fifteenth Doctor en kiest zelf voor een rustig leventje.

De eerste opdracht voor de nieuwe dokter krijgen we te zien in de kerstspecial die op Kerstmis zal verschijnen op Disney+. Net na de special kregen de fans daar al een eerste trailer van te zien. Daarin trekt de Fifteenth Doctor naar een bizar schip met zijn nieuwe sidekick Ruby (Millie Gibson).

Bekijk de trailer voor de kerstspecial hier:

Doctor Who: The Church on Ruby Road verschijnt op 25 december op Disney+.

Meer
Lees meer...