‘Doctor Who’-special met David Tennant en Ncuti Gatwa krijgt uitgebreide trailer

Het nieuwe seizoen van Doctor Who komt eraan. Maar voor we dat te zien krijgen, krijgt de reeks eerst nog een special. Daarmee keert David Tennant na dertien jaar afwezigheid eenmalig terug als Doctor. Die special van Doctor Who kreeg nu een eerste uitgebreide trailer.

Doctor Who is 60 jaar oud en dat moet gevierd worden. De traditionele eindejaarsspecial van de reeks bestaat daardoor uit maar liefst drie afleveringen van één uur. Dat was vorig jaar eigenlijk ook al het geval omdat we toen de honderdste verjaardag van de BBC vierden.

David Tennant en Ncuti Gatwa

De speciale afleveringen van 2023 introduceren niet alleen een nieuwe Doctor, maar brengen ook kortstondig een oude Doctor terug. Iets meer dan een jaar geleden maakte de BBC bekend dat Jodie Whittaker zal opgevolgd worden door Ncuti Gatwa (Sex Education). Toen de zender dan een video deelde van de regeneratie van Whittaker als Thirteenth Doctor kregen fans ineens een verrassing te zien.

David Tennant, die eerder al van 2005 tot 2010 de Tenth Doctor was, verscheen namelijk, in plaats van Gatwa. Hij zal dus kortstondig te zien zijn als Fourteenth Doctor, voor hij regenereert in Ncuti Gatwa als Fifteenth Doctor.

Specials

In de drie eindejaarsspecials van Doctor Who die in november uitkomen, is de hoofdrol dus vooral weggelegd voor David Tennant. Hij krijgt daarbij de hulp van actrice Catherine Tate, die zal terugkeren als zijn rechterhand. De slechterik van dienst is Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), voor wie ook een grote rol is weggelegd in de trailer. Aan het einde krijgen we dan toch Ncuti Gatwa te zien, al is niet duidelijk hoe groot zijn rol in de specials zal zijn.

Bekijk hier de trailer van de Doctor Who-specials:

Meer
Lees meer...