‘Doctor Who’ deelt verrassende regeneration van Thirteenth Doctor

Doctor Who komt pas volgend jaar met nieuwe afleveringen, maar nu is er al groot nieuws van de Britse reeks. Zondag deelde BBC namelijk de regeneration van de Thirteenth Doctor (Jodie Whittaker). Daarbij zou ze regenereren naar de Fourteenth Doctor, die aangekondigd werd als Ncuti Gatwa. Maar toch kregen we in de video iemand anders te zien.

BBC had dit weekend een grote verrassing voor fans van Doctor Who. Op het einde van de special The Power of the Doctor was de regeneration van de Thirteenth Doctor te zien. Daarin kregen we te zien hoe de Doctor, gespeeld door Jodie Whittaker, verandert van gedaante. En daarbij verscheen plots een oude bekende.

Doctor Who

We wisten al dat er volgend jaar een special komt van Doctor Who. In die drie afleveringen, die in november 2023 zullen verschijnen, zullen we kennismaken met de nieuwe Doctor. De BBC kondigde eerder al aan dat die nieuwe Doctor gespeeld zou worden door Ncuti Gatwa, die vooral bekend is van zijn rol als Eric in Sex Education. Maar hoewel iedereen vermoedde dat hij de Fourteenth Doctor zou worden, blijkt nu dat dat niet het geval is.

In de bijna 60 jaar dat Doctor Who bestaat, passeerden er al dertien Doctors de revue. We weten nu al even dat de tijd van de Thirteenth Doctor (Jodie Whittaker) erop zit. In een video die op zondag verscheen kregen we haar regeneration te zien. Daarbij dacht iedereen dat ze zou veranderen in Ncuti Gatwa, maar dat gebeurde niet.

David Tennant

De Thirteenth Doctor veranderde niet in Ncuti Gatwa, maar wel in David Tennant, die eerder al te zien was in Doctor Who als de Tenth Doctor. Tot op heden is de Tenth Doctor, die in de reeks te zien was van 2005 tot 2010, een van de favoriete Doctors van heel wat kijkers. En nu is David Tennant dus terug als Fourteenth Doctor.

Het gaat dus voor alle duidelijkheid niet om een terugkeer van de Tenth Doctor, maar wel om een nieuwe Doctor die er toevallig uitziet als een oudere versie van de Tenth Doctor. In een interview met BBC News vertelde Tennant zo al dat het gaat om iets dat “hetzelfde is, maar toch anders”. “Het heeft echo’s van het verleden, maar het is toch nieuw.”

Ncuti Gatwa

Showrunner Russell T. Davies geeft al een kleine hint voor de toekomst. “Als je dacht dat de verschijning van David Tennant een shock was, dan hebben we nog heel wat andere verrassingen in petto! Het pad naar Ncuti’s Fifteenth Doctor is geladen met mysterie, horror, robots, poppen, gevaar en plezier! En hoe is het allemaal verbonden met de terugkeer van de geweldige Donna Noble? Hoe, wat, waarom? We geven jullie een jaar om te speculeren en dan breekt de hel los!”

Ncuti Gatwa zal dus de Fifteenth Doctor worden. Hem krijgen we al te zien in een korte teaser en een foto. Daarbij is te zien dat hij zich voor de rol een snor heeft aangemeten. Ook Catherine Tate is te zien in de teaser en op een foto. Zij zal haar rol als Donna Noble opnieuw oppikken. De vierde foto toont Neil Patrick Harris, die een rol zal spelen waarvan we voorlopig nog geen naam kregen. Al zal die dus wel een opvallende outfit krijgen, inclusief pitteleer en hoge hoed. We wisten ook al dat Yasmin Finney (Heartstopper) te zien zal zijn naast Ncuti Gatwa in Doctor Who, haar krijgen we voorlopig nog niet te zien.

We zullen wel nog even geduld moeten hebben om iedereen in actie te zien. De drie speciale afleveringen zullen namelijk pas in november 2023 verschijnen. Het gaat daarbij om een special voor de zestigste verjaardag van Doctor Who.

Bekijk hier de regeneration van de Thirteenth Doctor:

Bekijk hier de eerste foto’s van de special van Doctor Who:

Meer
Lees meer...