‘Doctor Who’-special met David Tennant en Ncuti Gatwa krijgt eerste trailer

De fans van Doctor Who kregen gisteren een mooi kerstcadeau. BBC deelde namelijk de eerste trailer van de jubileumspecial die in 2023 zal verschijnen. Daarin keert David Tennant tijdelijk terug als Doctor, maar doet ook acteur Ncuti Gatwa (Sex Education) zijn intrede.

Iets meer dan een maand geleden dropte BBC al zijn eerste verrassing door de dertiende Doctor (Jodie Whittaker) niet te laten veranderen in acteur Ncuti Gatwa, maar wel terug in David Tennant. Dat betekent dat Tennant de veertiende Doctor is en dat Gatwa pas later zal aantreden als vijftiende dokter. Toch zullen ze alvast samen te zien zijn in de jubileumspecial die voor de 60ste verjaardag in 2023 zal verschijnen. Daarvoor deelde BBC alvast een eerste trailer.

Doctor Who

In de bijna 60 jaar dat Doctor Who bestaat, passeerden er al dertien Doctors de revue. We weten nu al even dat de tijd van de Thirteenth Doctor (Jodie Whittaker) erop zit. In een video die in oktober verscheen kregen we haar regeneration te zien. Daarbij dacht iedereen dat ze zou veranderen in Ncuti Gatwa, maar dat gebeurde niet.

De Thirteenth Doctor veranderde niet in Ncuti Gatwa, maar wel in David Tennant, die eerder al te zien was in Doctor Who als de Tenth Doctor. Tot op heden is de Tenth Doctor, die in de reeks te zien was van 2005 tot 2010, een van de favoriete Doctors van heel wat kijkers. En nu is David Tennant dus terug als Fourteenth Doctor.

Special

Hij zal de jubileumspecial dus ingaan als dé ‘nieuwe’ Doctor. Daarin zal ook actrice Catherine Tate terugkeren als zijn rechterhand. Al zal het voor beiden waarschijnlijk wel bij de ene special blijven, want daarna staat acteur Ncuti Gatwa te popelen om zijn rol als de Fourteenth Doctor op zich te nemen.

In een eerste trailer is alvast te zien hoe Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) de rol van slechterik op zich zal nemen. Dat doet hij in een opvallend (slecht) Frans accent en op een zeer excentrieke manier. In de beelden is ook actrice Yasmin Finney (Heartstopper) voor het eerst te zien. Zij zal in het nieuwe seizoen, dat nog geen releasedatum heeft, de rechterhand van de nieuwe Fourteenth Doctor zijn.

Bekijk de eerste trailer van de Doctor Who-special hier:

Doctor Who 60th Anniversary Special verschijnt eind 2023 op BBC en Disney+. Het nieuwe seizoen volgt later.

Meer
Lees meer...