Toekomstige seizoenen van ‘Doctor Who’ zullen te zien zijn op Disney+

Doctor Who keert binnenkort terug met enkele specials en daarna een volledig nieuw seizoen. Dat nieuwe seizoen zal Ncuti Gatwa hebben als Fifteenth Doctor. Voor het eerst zullen die afleveringen van Doctor Who bij ons te zien zijn op de streamingdienst Disney+.

Het zijn drukke tijdens voor fans van Doctor Who, de zogenaamde Whovians. Nadat de BBC eerder al had aangekondigd dat de nieuwe Doctor gespeeld zou worden door Ncuti Gatwa, die vooral bekend is van zijn rol als Eric in Sex Education, kwam de zender recent met verrassend nieuws.

Voor de start van het volgende seizoen van Doctor Who komen er in november 2023 namelijk drie speciale afleveringen. En daarover deelde de BBC nu een eerste teaser met de regeneration van de Thirteenth Doctor (Jodie Whittaker). En tot ieders verbazing kregen we daarin niet Gatwa te zien, maar David Tennant. Die was van 2005 tot 2010 al te zien Doctor Who als de Tenth Doctor en wordt nu dus kortstondig de Fourteenth Doctor.

Fifteenth Doctor

Pas daarna is het tijd aan Ncuti Gatwa als Fifteenth Doctor. Hij zal de hoofdrol spelen in het aankomende nieuwe seizoen. Een officiële startdatum daarvoor is er nog niet, maar de BBC spreekt van “laat 2023”. En voor Belgische Whovians is er goed nieuws. Want de Britse zender BBC ging namelijk een samenwerking aan met Disney+. Op die streamingdienst zal, buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland, het aankomende seizoen van Doctor Who te zien zijn.

Bekijk hier het nieuwe logo van Doctor Who:

Meer
Lees meer...