Left Right
scrollTop top

Documentaire ‘An Open Secret’, over pedofilie in Hollywood, werd lang stilgezwegen, maar is nu gratis te bekijken


Documentaire ‘An Open Secret’, over pedofilie in Hollywood, werd lang stilgezwegen, maar is nu gratis te bekijken

Het einde van de seksschandalen in Hollywood is nog lang niet in zicht nu de filmindustrie er niet meer in slaagt zijn geheimen binnenshuis te houden. Dat was enkele jaren geleden nochtans wel nog het geval. in 2014 werd de documentaire ‘An Open Secret’, over pedofilie in Hollywood, namelijk compleet stilgezwegen … maar nu is hij gratis online te zien.

Documentairemaakster Amy J. Berg kreeg in 2006 een Oscarnominatie voor haar documentaire Deliver Us From Evil over kindermisbruik in de katholieke kerk. Toen ze acht jaar later een documentaire maakte over dezelfde problematiek in de filmindustrie merkte ze al snel dat die op heel wat minder aandacht kon rekenen.

De documentaire An Open Secret was nergens te zien en de nochtans harde getuigenissen misten zo totaal hun impact. “Maar we wisten dat er ooit een Weinstein-moment moest komen en besloten dat we de film toen gratis online zouden smijten”, legt Gabe Hoffman; die de documentaire financierde, uit.

Dat moment kwam er begin oktober en na de schandalen rond Harvey Weinstein doen steeds meer slachtoffers hun verhaal. Daarom plaatsten de makers An Open Secret nu op YouTube en Vimeo en ondertussen zijn de choquerende beelden al meer dan drie miljoen keer bekeken.

Bekijk hier de documentaire waarvan Hollywood niet wou dat je hem zag:

An Open Secret is ook te bekijken op Vimeo.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899