Donald Trump Junior geschorst door Twitter

Trump junior
Donald Trump Jr. (EPA)

Donald Trump Jr. is geschorst door Twitter voor het plaatsen van “misleidende en potentieel schadelijke informatie” over het coronavirus.

Twitter bevestigt dat het account van Donald Trump Jr. tijdelijk geblokkeerd is. “De tweet is in strijd met ons COVID-19 misinformatiebeleid“, zei een woordvoerder. “Het account zal worden geblokkeerd totdat de eigenaar de tweet verwijdert.” Ook de president deelde dezelfde tweet op zijn account, om ze nadien snel weer te verwijderen. Zijn account werd dus niet geblokkeerd. Het zou gaan om een video met foutieve informatie over het coronavirus. In het bewuste filmpje vertellen personen, die beweren dokters te zijn, dat hydroxychloroquine, een medicijn tegen malaria, ook werkt tegen Covid-19. Verder zeiden ze dat het gebruik van mondmaskers niet helpt om verspreiding van het virus te voorkomen. Ook Facebook en YouTube verwijderden dezelfde video van hun kanalen.

Moeilijke relatie met Twitter

Republikeins adviseur Andrew Surabian was degene die het nieuws naar buiten bracht. Volgens hem toont de schorsing aan dat Twitter een “bedreiging voor de vrije meningsuiting” is. Surabian plaatste een screenshot van het verwijderde bericht op het account van Trump Jr.. Er staat te lezen dat Twitter het account tijdelijk heeft beperkt. Dat houdt in dat Trump Jr. twaalf uur lang niets kan posten, reageren of retweeten. Hij kan enkel nog privéberichten naar zijn volgers sturen.

Het is niet het eerste geschil tussen de socialemediareus en de familie Trump. Eind mei nog stuurde Twitter een waarschuwing naar de president toen hij een video plaatste waarin hij betogers dreigde neer te schieten. Volgens Twitter zorgen dergelijke tweets voor de “verheerlijking van geweld”. Het bewuste bericht werd toen gecensureerd, wat wil zeggen dat de tekst nog steeds zichtbaar is maar de bijhorende video verwijderd werd. Daarnaast kunnen andere gebruikers het bericht niet liken, retweeten of er een reactie onder plaatsen.

Eerder zei Donald Trump dat de trending topics op Twitter “echt belachelijk, illegaal en heel oneerlijk” zijn.

Gesponsorde artikelen