Dr. Dre opgenomen in ziekenhuis met hersenaneurysma

Rapper, producer en zakenman Dr. Dre is in een ziekenhuis in Los Angeles opgenomen met een hersenaneurysma. Ondertussen zou het goed gaan met hem en mag hij naar eigen zeggen binnenkort opnieuw naar huis.

Het was Dr. Dre – echte naam Andre Young – zelf die dinsdag op Instagram liet weten dat hij opgenomen was in het ziekenhuis. “Bedankt aan mijn familie, vrienden en fans voor hun interesse en goede wensen. Ik doe het geweldig en krijg uitstekende zorg van mijn medische team. Ik ben binnenkort uit het ziekenhuis en weer naar huis. Shout out naar alle fantastische medische professionals bij Cedars. One Love!!”, schreef hij bij een foto van zichzelf.

De sensatiewebsite TMZ kwam iets later met meer duiding over de reden van de ziekenhuisopname van Dr. Dre. Er zou bij de rapper namelijk een hersenaneurysma zijn vastgesteld. Dat is een verwijding in de wand van een slagader van de hersenen. Door die verwijding rekt de wand uit en wordt hij zwakker. Daardoor verhoogt de kans dat het bloedvat scheurt. Dan ontstaat er een hersenbloeding.

Rapper en producer

De 55-jarige Dr. Dre is een van de meest invloedrijke namen in de rapwereld. In de jaren 80 en 90 brak hij door met zijn eigen muziek. Als medeoprichter van N.W.A. maakte hij mee het legendarische hiphopalbum ‘Straight Outta Compton’.

In 1996 richtte Dr. Dre het platenlabel Aftermath Entertainment op. De jaren erna boekte hij daarmee grote successen als producer van Eminem en 50 Cent. Later zou hij ook nog samenwerken met onder andere Kendrick Lamar, Jay-Z, Nas, Busta Rhymes, the Game , Anderson .Paak en zelfs popartiestes zoals Gwen Stefani en Mary J Blige.

Beats by Dre

Het meeste geld verdiende hij echter met Beats Electronics, opgericht in 2008. Dat bedrijf is vooral bekend van de koptelefoons en speakers die meestal Beats by Dre genoemd worden. Begin 2014 kwam daar ook de streamingdienst Beats Music bij. Nog eens een half jaar later kocht Apple beide zaken op voor maar liefst 3 miljard dollar (2,4 miljard euro).

Meer
Lees meer...