Drugs, doping, alcohol en hoeren: Thomas Dekker schokt wielerwereld met straf boek

Drugs, doping, alcohol en hoeren: Thomas Dekker schokt wielerwereld met straf boek

Hebben we stilaan alles al gehoord wat er vroeger in het wielerwereldje gebeurde? Duidelijk niet! De Nederlandse ex-wielrenner Thomas Dekker bracht een nieuw boek uit met verhalen die je mond doen openvallen. Omdat je ‘Mijn Gevecht’ echt moet gelezen hebben bundelen we enkele straffe verhalen.

“Vlak voor de start van de Ronde van Frankrijk zit ik met Michael Boogerd, een van de beste Nederlandse renners, wijn te drinken op ons hotelkamer en bestel ik op het internet een paar escortes. Om één uur ’s nachts staan er Oost-Europese hoeren voor de deur van onze kamer. Heel erg glamoureus is het niet, midden in de nacht op een kleine hotelkamer. We kiezen er allebei een uit. Om een uur of drie gaan we slapen. Drie uur later gaat de wekker alweer want Boogerd moet een baxter met water in zijn lichaam laten lopen zodat ze doping niet kunnen opsporen”, staat te lezen in het boek. Twee dagen later wordt Dekker achtste in de proloog in Londen.

Dekker is bij de jeugd een van de beste renners ter wereld en in Nederland is hij razend populair met zijn flamboyant uiterlijk en gedurfde uitspraken, maar als hij prof wordt, verandert alles ineens. “Ik dronk nooit alcohol en nu werd er elke avond uitgegaan en gezopen”, schrijft hij.

Drugs

Het stopt niet bij drank voor de jonge wielergod. Ook drugs was blijkbaar heel gewoon binnen zijn Rabobank-ploeg. Met ploegmaats Steven De Jongh en opnieuw Boogerd gaat hij in Gent gaan feesten op XTC en vlak voor de Ronde van Mallorca gebruikt hij GHB, de zogenaamde ‘rape drug’. Hij wint een dag later die wedstrijd.

Natuurlijk spreekt Dekker ook over doping en daarbij spaart hij niemand. “Als ik de mijn eerste dag bij de ploeg vitaminen mee had, lachten de oudere renners mij uit”, vertelt hij. Dekker pakt testosteron, epo, bloeddoping en de rest dat hij via de ploeg krijgt. “Doping is overal. In onze ploeg, in andere ploegen. Dynepo, cortisonen, bloedzakken, baxters met water en slaappillen ­ als je overal om je heen absurditeit ziet, ga je op den duur denken dat het normaal is. Ik heb me nooit heel erg verzet tegen doping. Ik vond een spuit zetten net heel professioneel, het hoorde erbij.”

Belgische dokter

Die doping kreeg hij ook bij de Belgische wielerploeg Lotto van dokter Jan Mathieu. Die vervalste doktersvoorschriften zodat Dekker cortisone kreeg. Dekker wordt in 2009 betrapt en sindsdien is zijn wielercarrière zo goed als voorbij. Ook Mathieu wordt later door Lotto ontslagen. Niet veel later gaat hij wel opnieuw aan de slag bij de veldritploeg Telenet-Fidea van ploegrijder Sven Nys en renners Toon Aerts en Tom Meeusen.

Gesponsorde artikelen