Duitse anti-vax-verpleegster vaccineerde mogelijk 8.600 mensen met fake coronavaccin

Een Duitse verpleegster is opgepakt omdat ze 8.600 mensen een vals coronavaccin zou hebben gegeven. Het zou gaan om een onschadelijke zoutoplossing. De nepvaccins werd uitgedeeld in maart en april, waardoor de duizenden mensen al maanden met een vals gevoel van bescherming rondlopen.

In de Duitse regio Friesland heeft een verpleegster 8.600 mensen gevaccineerd met een zoutoplossing in plaats van het coronavaccin. De zaak wordt momenteel onderzocht maar er werd al ondervonden dat de verpleegster zich sceptisch uitliet over het coronavaccin.

Zoutoplossing

De verpleegster gaf al toe dat ze zes spuiten had gevuld met een zoutoplossing in plaats van met het BioNTech/Pfizer-vaccin. Dat deed ze naar eigen zeggen omdat ze een flesje had laten vallen en dat probeerde te verdoezelen. Maar recent werd ontdekt dat de verpleegster geregeld vaccin-sceptische posts deelt. Daardoor zijn er nu vermoedens dat ze in totaal zo’n 8.600 mensen met een zoutoplossing vaccineerde. Dat is op zich niet schadelijk, maar draagt wel heel wat gevaren met zich mee.

Zo werden in maart en april in Duitsland voornamelijk de mensen van risicogroep 2 gevaccineerd. Daarbij gaat het om 70-plussers, mensen met het downsyndroom, personen met dementie en transplantatiepatiënten. Deze mensen kregen door het nepvaccin een vals gevoel van veiligheid waardoor ze juist kwetsbaarder werden voor het coronavirus. Vooral omdat het hierbij gaat om risicopatiënten kan dit ernstige gevolgen hebben.

Extra vaccin

Sven Ambrosy, raadslid van het district Friesland, roept de personen die tussen 3 maart en 20 april gevaccineerd werden op om een extra vaccin te halen. Op die manier zijn ze zeker dat ze een werkende dosis gekregen hebben van het vaccin.

De betrokken personen zullen persoonlijk gecontacteerd worden om de extra vaccinatie in te plannen. De verpleegster werd opgepakt, waarbij ze alles bleef ontkennen. Ondertussen is ze weer vrijgelaten, maar het onderzoek is nog steeds lopende.

Meer
Lees meer...