Left Right
scrollTop top

‘Dumbo’-animator Milton Quon overleden


Dumbo
© The Walt Disney Company/Dumbo

Milton Quon, een van de mannen achter de Disneyklassiekers Dumbo en Fantasia, is thuis overleden. De tekenaar, animator en adverteerder werd 105.

Milton Quon is overleden op 105-jarige leeftijd. De naam zegt je misschien niet veel, maar zijn werk des te meer. De Amerikaan was een experimentele animator en bracht zijn technieken aan de man bij Walt Disney.

Quon bij Disney

Milton Quon – GettyImages

Quon begon in 1939 bij Walt Disney, dat maakte hem tot vandaag een van de laatste tekenaars uit de beginperiode van het bedrijf. Zijn eerste job bij Disney was het stuk dat De Notenkraker toont in de film Fantasia. Zijn werk zorgde ervoor dat Tsjaikovski’s ballet opnieuw populair werd bij het grote publiek.

Na zijn tekenfilmversie van de Bloemenwals en de Arabische Dans uit De Notenkraker, werkte Milton Quon aan de – misschien wel nog bekendere – Disneyklassieker Dumbo.

Quon op zijn eentje

Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte Quon deel uit van een team kunstenaars. Dat tekende hoe soldaten technische problemen konden oplossen. Na de oorlog keerde hij terug naar Walt Disney en begon er op de reclameafdeling.

Quon maakte nog enkele advertenties voor Disney, maar ging dan zijn eigen weg in de reclamewereld. Hij stierf thuis op een natuurlijke manier. Hij zou tot aan zijn dood blijven tekenen zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899