Left Right
scrollTop top

Disney kondigt ‘Book of Enchantment’ aan: een serie over de slechteriken


Disney kondigt ‘Book of Enchantment’ aan: een serie over de slechteriken

Disney+ heeft er met ‘Book of Enchantment’ nog een serie bij. En dat zonder dat je de streamingdienst al kan gebruiken. De serie gaat over de slechteriken uit de bekende verhalen en is gebaseerd op de boekenreeks van Serena Valentino.

Een serie over de slechteriken van Disney? Check! Disney heeft bevestigd dat die er komt. De serie kreeg de naam Book of Enchantment en zou al een hele tijd in productie zijn. De serie komt in het lijstje van programma’s dat exclusief op de streamingdienst Disney+ te zien zal zijn. (Er komen ook al twee series op die gebaseerd zijn op Star Wars-personages.)

Boeken

Book of Enchantment is gebaseerd op de boekenreeks van Serena Valentino over de Disneyschurken. Ze schreef al zes boeken, al komt het laatste pas uit in juli. De verhalen gaan over het leven van de villains en tonen je ook hoe zij het bekende sprookje meegemaakt hebben. Wil je weten wat de koningin uit Sneeuwwitje, het Beest, zeeheks Ursula uit De Kleinze Zeemeermin, Maleficent en de moeder van Rapunzel zoal meegemaakt hebben? De boeken zijn – in het Engels weliswaar – hier te koop.

Disney-slechteriken

Disney speelt niet voor de eerste keer in op de populariteit van de slechteriken. Denk maar aan het succes van Maleficent (die binnenkort een vervolg krijgt!) en de filmreeks op Disney Channel Descendants. Die laatste gaat over de kinderen van Cruella De Vil, Jafar, de koningin uit Sneeuwwitje en Maleficent. (Wist je dat ook Cruella De Vil en Jafar in een live-action Disneyfilm te zien zullen zijn?)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…