Dunkin’ Donuts komt naar België … maar zitten we erop te wachten?

De Amerikaanse keten Dunkin’ Donuts heeft aangekondigd dat het naar België komt. Het bedrijf, dat erg populair is in de Verenigde Staten, gaat op zoek naar franchisenemers in ons land. Maar zitten wij wel te wachten op deze keten?

Het nieuws werd op onze redactie niet al te enthousiast onthaald door verschillende personen, die nochtans elk al minstens enkele maanden in de Verenigde Staten hebben gewoond en gewerkt. We stelden ons dan ook de vraag: zit België eigenlijk te wachten op een keten als Dunkin’ Donuts? Ketens als McDonald’s en Starbucks werden wel degelijk een succes, maar ze vulden dan ook een lacune in het aanbod in.

Maar donuts of andere zoete gebakjes? Daar hebben wij – in tegenstelling tot vele andere landen – bakkers en patisserieën voor. Dunkin’ Donuts komt naast België ook terug naar Nederland, waar de keten in 2000 al eens terug vertrok wegens te weinig interesse. Gesterkt door resultaten in andere Europese landen, denkt het bedrijf nu wel de markt te kunnen veroveren.

Populaire buitenlandse bedrijven waar Belgen wel op zitten te wachten, krijgen veelal een Facebook-pagina genre “Wij willen X in België”, en dus keken we dat even na.

Belgen willen echt wel een Burger King: 46.236 likes

Ook een Victoria’s Secret-winkel is populair: 9.721 likes

Net als de Primark-winkels

Beetje lui? Daarom willen wij een McDonald’s aan huis: 10.184 likes

Ook gewoon gratis kraantjeswater op restaurant blijkt gewild te zijn: 20.058 likes

Net als Kentucky Fried Chicken: 13.957 likes

En Dunkin’ Donuts? Die pagina heeft 379 likes.

Zelfs de vraag voor een Halal Quick heeft er meer.

Maar, wij zouden dan weer graag Netflix naar België zien komen. Die pagina’s zijn echter niet zo populair op Facebook.

Meer
Lees meer...