Eddie Murphy bevestigt komst ‘Shrek 5’ en nieuwe spin-off van ‘Donkey’

Eddie Murphy heeft verklapt dat er wel degelijk een vijfde film komt in de Shrek-reeks. De vierde film dateert ondertussen van 14 jaar geleden. Er waren al geruchten over maar nu heeft Eddie Murphy vertelt dat hij al begonnen is met de stemopnames voor die film. De acteur liet daarnaast weten ook weten dat er een spin-off komt over zijn personage Donkey.

Geweldig nieuws voor de fans van Shrek want er komt een vijfde film én een nieuwe spin-off. In een interview met Collider loste Eddie Murphy, die de stem van Donkey verzorgd in de films van Shrek, dat de stemopnames begonnen zijn en dat hij, samen met de andere vaste stemmen terugkeert. Zo zal je dus opnieuw Mike Myers horen als Shrek en Cameron Diaz als Fiona.

Shrek 5

De geruchten over een vijfde Shrek-film doen al de ronde sinds april 2023. Toen vertelde Chris Meledandri, oprichter en CEO van animatiestudio Illumination, dat hij dolgraag nog een vijfde film wilde maken. Daarnaast sprak hij ook toen al over een mogelijke spin-off met Donkey in de hoofdrol.

In een interview met het Amerikaans blad Variety vertelde hij over zijn plannen. “We proberen de crew weer samen te brengen en de gesprekken zijn al gestart.” Meledandri hoopte daarbij dat de originele stemacteurs zouden terugkeren. En die waren toen al enthousiast. “We hebben ze al gecontacteerd en we kregen alleen maar positieve reacties van hen.”

Het bleef niet bij enthousiasme, want in een nieuw interview met Collider verklapt Eddie Murphy dat hij al een deel van de stemopnames voor Shrek 5 afgerond heeft. “We zijn maanden geleden begonnen met Shrek 5“, vertelde hij. “Ik heb het eerste deel al opgenomen en dit jaar zullen we deze film afwerken”.

Donkey

De geruchten over een spin-off met Donkey in de hoofdrol gaan nóg langer rond. Eddie Murphy vertelde enkele maanden eerder namelijk al in een interview met ETalks dat hij droomde van een film over Donkey. “Ik hou van Puss in Boots, maar hij is niet zo grappig als Donkey. Donkey verdient ook een eigen film. DreamWorks, als jullie dat willen doen, bel me dan. Ik ben klaar”, klonk het toen. En nu heeft DreamWorks gehoor gegeven aan zijn vraag.

“Donkey krijgt zijn eigen film vertelde Eddie Murphy in hetzelfde interview met Collider. “Er komen dus zowel een nieuwe Shrek als een film over Donkey.” Murphy vermoedt dat Shrek 5 volgend jaar in de zalen zal komen. Het wordt de eerste nieuwe Shrek sinds 2010. Ondertussen verschenen er wel twee spin-offs over Puss in Boots. De laatste daarvan dateert van 2022.

Meer
Lees meer...