‘Shrek 5’ en eigen film voor Donkey op komst?

Chris Meledandri, oprichter en CEO van animatiestudio Illumination, wil een vijfde Shrek-film maken en personage Donkey zijn eigen spin-off geven. Alle originele stemacteurs reageerden enthousiast op de vraag om weer in de studio te kruipen.

In een interview met het Amerikaans blad Variety over de nieuwe film van Super Mario, wijdt de CEO uit en beantwoordde hij enkele vragen over nieuwe projecten. Daarbij verklapte hij dat hij heel graag een vijfde film wil maken in de Shrek-serie. “We proberen de crew weer samen te brengen en de gesprekken zijn al gestart.” Melendandri hoopt dan ook om de originele stemacteurs zoals Eddie Murphy, Cameron Diaz en Mike Myers opnieuw te overtuigen: “We hebben ze al gecontacteerd en we kregen alleen maar positieve reacties van hen.”

De kern blijft behouden

Volgens de CEO is die originele cast belangrijk om de kernelementen van Shrek opnieuw aan bod te brengen. Het verhaal zal een combinatie zijn van die kernelementen en nieuwe personages. Het proces van de nieuwe film is wat te vergelijken met dat van de nieuwe The Super Mario Bros.-film. “Net zoals bij de film over Mario moet je kijken naar de elementen en personages waar de kijker het meeste van houdt en die behouden. Aanvullend kan je dan nieuwe personages verzinnen die je naar compleet nieuwe plaatsen brengen”, vertelt Melendandri.

Donkey spin-off

Een van die kernpersonages in de Shrek-films is Donkey, de beste vriend van Shrek. De stem achter Donkey, Eddie Murphy, hintte eerder dit jaar al dat hij heel graag een aparte film voor het personage zou willen. “Ik hou van Puss in Boots, maar hij is niet zo grappig als Donkey. Donkey verdient ook een eigen film. DreamWorks, als jullie dat willen doen, bel me dan. Ik ben klaar”, klonk het toen.

Ook de stemacteur van die Puss in Boots, Antonio Banderas, teasede in december al naar een mogelijk vervolg van Shrek. “Er komt waarschijnlijk wel een vervolg aangezien de films en spin-offs zo’n groot succes zijn”, vertelde de acteur aan Deadline.

Meer
Lees meer...