Eddie Murphy wil ‘Shrek 5’ of spin-off rond Donkey maken

Als het van Eddie Murphy afhangt, horen we hem binnenkort opnieuw als Donkey. De acteur staat namelijk open voor zowel een vijfde film rond Shrek als een standalonefilm over Donkey. “Ik zou het direct doen”, zei hij daarover.

In 2001 maakten we in de film Shrek voor het eerst kennis met de hilarische ezel Donkey, waarvan de stem ingesproken wordt door Eddie Murphy. Hij hernam die rol ook in Shrek 2 (2004), Shrek the Third (2007) en Shrek Forever After (2010). Daarna kwamen in diezelfde franchise ook nog de spin-offs Puss in Boots (2011) en Puss in Boots: The Last Wish (2022).

Donkey

Maar op nieuwe content rond Donkey is het dus ondertussen al dertien jaar wachten. Als het van Eddie Murphy afhangt, komt daar echter binnenkort verandering in. “Ik zou absoluut open staan voor Shrek 5. Als ze ooit met nog een Shrek zouden komen, zou ik het binnen de twee seconden doen. Ik hou van Donkey”, zei de acteur in een interview met Etalk over de nieuwe Netflixfilm You People.

“Ze hebben Puss in Boots-films gemaakt. Ik dacht: ‘Ze hadden een Donkey-film moeten maken'”, ging Murphy al lachend verder. “Donkey is grappiger dan Puss in Boots. Ik hou van Puss in Boots, maar hij is niet zo grappig als Donkey. Ik zou een Donkey-film en een nieuwe Shrek-film willen maken. DreamWorks, als jullie het allemaal willen doen, bel me dan. Ik ben klaar.”

Eddie Murphy is overigens niet de eerste die speculeert over Shrek 5. Vorig jaar sprak Mike Myers, de stem achter Shrek, daar ook al over.

Kijk hier het interview met Eddie Murphy over Donkey:

Meer
Lees meer...