‘Puss in Boots: The Last Wish’ geprezen voor normaliseren van angstaanvallen

Dat animatiefilms vaak belangrijk zijn voor hoe kinderen naar de wereld kijken, is geen geheim meer. De laatste jaren worden dat soort films meer en meer een spiegel van de maatschappij, waar dus ook plaats is voor alles waar mensen veel belang aan hechten. Dat is ook in Puss in Boots: The Last Wish het geval. Die film geeft namelijk aandacht aan paniekaanvallen, en dat wordt nu door veel mensen geprezen.

Sinds vorige maand is de animatiefilm Puss in Boots: The Last Wish te zien in de bioscoop. Zoals in elke jeugdfilm, heeft ook deze enkele achterliggende belangrijke boodschappen. Zo krijgt Puss in Boots in de film te maken met een paniekaanval, en daar wordt volgens het publiek perfect op gereageerd.

Puss in Boots

Het personage Puss in Boots is al sinds de Shrek-films een van de bekendste personages van Dreamworks. Hij was voor het eerst te zien in Shrek 2 in 2004 en kreeg in 2011 zijn eerste film Puss in Boots. Die film vertelt het persoonlijke verhaal van het personage en neemt ons mee in Puss’ avontuur doorheen de jaren.

De nieuwste film, Puss in Boots: The Last Wish, neemt de kijker mee naar het laatste leven van Puss. Als kat heeft hij negen levens, maar daarvan heeft hij er al acht opgebruikt. Om al zijn vorige levens te kunnen terugkrijgen, moet Puss op zoektocht naar de mythische Last Wish.

Paniekaanval

Tijdens die zoektocht krijgt Puss (Antonio Banderas) te maken met een paniekaanval. Dat is iets wat jonge kijkers misschien niet meteen opmerken, maar voor oudere kijkers is dat een belangrijke toevoeging aan het verhaal. Daarmee wordt namelijk aandacht gegeven aan mentale gezondheid, wat in de filmwereld soms nog te weinig gebeurt.

De scène waarin Puss een paniekaanval krijgt, gaat ondertussen viraal op sociale media en wordt overal geprezen. Voor velen is het namelijk belangrijk dat dat soort aanvallen genormaliseerd worden en dat het wordt vertaald naar een groter publiek. “Dit is zo belangrijk voor mij”, valt er op Twitter te lezen. “Het was heel persoonlijk om te zien hoe dicht dit bij de werkelijkheid kwam”, schreef een andere fan.

Bekijk de scène uit Puss in Boots hier:

Meer
Lees meer...