Mike Myers teaset nieuwe ‘Shrek’-films: “Met één film per jaar, zou ik superblij zijn”

Komt er in de toekomst dan toch eindelijk een nieuwe film rond het populaire personage Shrek? Als het van Mike Myers, de stem achter de groene Ogre, afhangt alvast wel. Hij liet recent in een interview weten dat hij maar al te graag nog eens Shrek zou spelen.

Mike Myers heeft in zijn lange carrière al heel wat iconische rollen voor zijn rekening genomen. Zo was hij meermaals als Austin Powers en Dr. Evil te zien in de Austin Powers-films. Ook verscheen hij al meermaals in Saturday Night Live en had hij onder andere rollen in films als Inglourious Basterds en Bohemian Rhapsody. Recent nog keerde hij terug naar de komediewereld voor de Netflixreeks The Pentaverate, waarin hij maar liefst acht verschillende rollen speelt.

Vijfde film?

Een ander legendarisch filmpersonage dat voor eeuwig aan Mike Myers gelinkt is, is Shrek. De Canadese acteur leende namelijk vier keer zijn stem aan de groene Ogre. Zo was hij te horen in Shrek (2001), Shrek 2 (2004), Shrek the Third (2007) en Shrek Forever After (2010).

Een vijfde film kwam er uiteindelijk nooit, al zijn er wel sinds 2016 regelmatig geruchten over verschenen. Die geruchten zijn het laatste jaar enkel maar toegenomen nu de spin-off Puss in Boots uit 2011 eind dit jaar met Puss in Boots: The Last Wish eindelijk een vervolg krijgt.

“Altijd graag Shrek gespeeld”

En nu heeft Mike Myers zelf die geruchten nog verder aangewakkerd. GQ vroeg hem namelijk in een YouTube-video over zijn favoriete rollen onder andere naar Shrek. “Ik heb altijd graag Shrek gespeeld. Moest ik één Shrek-film per jaar moeten maken, zou ik superblij zijn”, besloot die daar zijn terugblik op die periode.

Meer
Lees meer...