‘Austin Powers’-acteur Mike Myers keert terug naar komediewereld in nieuwe Netflixserie ‘The Pentaverate’

Acteur Mike Myers (58) maakt een terugkeer naar komedie in een nieuwe, zes afleveringen tellende Netflixserie genaamd The Pentaverate. Hij raakte voornamelijk bekend door zijn rol als Austin Powers, maar leende bijvoorbeeld ook zijn stem aan de fameuze Shrek. Daarna maakte Myers redelijk zelden nog een verschijning in films of op tv, en al zeker in het komediegenre. Maar nu lijkt de acteur een comeback te maken en hoe. In de nieuwe reeks zal hij volgens Deadline maar liefst acht (!) verschillende personages spelen.

Mike Myers is misschien het best gekend voor zijn iconische filmrollen in Wayne’s World, de Austin Powers-films en in de Shrek-franchise. Op televisie was hij van 1989 tot 1995 een vast castlid van Saturday Night Live. In 1997 keerde hij terug als presentator en sindsdien deed hij verschillende gastoptredens.

Mike Myers

Maar het is dus al een tijdje geleden dat we een komedieproject van Myers hebben gezien. De aankomende Netflixreeks The Pentaverate is het ook weer het eerste project dat hij zelf schreef sinds The Love Guru uit 2008. Myers schreef namelijk het scenario voor de film, waarin hij zelf meerdere personages speelde. Wat nu dus ook het geval zal zijn in de nieuwe serie.

Hij heeft sindsdien wel nog in een paar films geacteerd, zoals Inglourious Basterds, Bohemian Rhapsody en Terminal. Die projecten zijn echter niet helemaal hetzelfde als de Austin Powers-films waar Myers zo bekend om staat.

The Pentaverate

De aankomende Netflixserie van Myers draait om een geheim genootschap genaamd de Pentaverate. Volgens de voice-over (acteur Jeremy Irons) in de onlangs onthulde teaser trailer werd het genootschap opgericht door vijf mensen. Die werden als ketters bestempeld nadat ze hadden ontdekt dat de pest (oftewel de Zwarte Dood) werd veroorzaakt door vlooien en ratten. En een Canadese journalist (Myers) maakt het zijn missie om deze waarheid aan het licht te brengen. Het concept voor de show komt eigenlijk van een grap in een andere film met Myers genaamd So I Married an Axe Murderer.

We krijgen in de teaser trailer ook een glimp van de cast te zien. Die bestaat naast Myers, die acht (!) rollen speelt, nog uit komieken als Ken Jeong, Keegan-Michael Key, Debi Mazar, Richard McCabe, Lydia West en Jennifer Saunders. Die laatste speelt ook twee verschillende rollen.

John Lyons, Tony Hernandez en Lilly Burns zullen samen met Jason Weinberg, Tim Kirkby en Mike Myers de serie producen. Kirkby (Fleabag) is ook de regisseur van dienst.

Instagram

Om zijn nieuwe project aan te kondigen, maakte Myers ook speciaal een Instagramaccount aan. Daarop zagen we al verschillende posts over de aankomende reeks, die hintten allemaal naar het nummer vijf. Wat we nu weten een verwijzing is naar de releasedatum, want The Pentaverate verschijnt namelijk vanaf 5 mei 2022 op Netflix.

Bekijk hieronder de eerste teaser van Myers’ aankomende komische reeks:

The Pentaverate komt op 5 mei 2022 naar Netflix. Kijk je liever een andere serie? Kijk dan eens tussen onze top 50 beste Netflixseries.

Meer
Lees meer...