Pete Davidson gaat dan toch niet mee op de Blue Origin ruimtemissie

Eerder deze week schreven we dat komiek en SNL-ster Pete Davidson (28) een toeristische ruimtevlucht zou maken met Blue Origin. Dat is het ruimteschip van de Amerikaanse ondernemer en Amazon-oprichter Jeff Bezos. Het lief van Kim Kardashian zou op woensdag 23 maart met vijf andere passagiers naar de ruimte vliegen, maar het lijkt er nu op dat Davidson niet langer meegaat.

Pete Davidson zal volgende week dan toch niet meevliegen naar de ruimte in een van de Blue Origin spaceshuttles van Jeff Bezos. Dat heeft het ruimtevaartbedrijf gisteravond zelf aangekondigd op Twitter.

Thuisblijven

De Saturday Night Live-ster “is niet langer in staat om zich bij de NS-20 bemanning te voegen op deze missie”, klonk het in die tweet. Wie er dan in de plaats zal meegaan, is nog niet bekend. “We zullen het zesde bemanningslid in de komende dagen aankondigen”, liet Blue Origin nog weten in diezelfde tweet. Waarom Davidson niet meegaat, wordt niet gezegd.

Toeristische ruimtevlucht

Davidson zou normaal gezien op woensdag 23 maart samen met investeerder Marty Allen, SpaceKids Global-oprichter Sharon Hagle, haar echtgenoot en Tricor International CEO Mark Hagle, ondernemer Jim Kitchen en de voorzitter van Commercial Space Technologies George Nield vertrekken naar een lage baan om de aarde. In plaats van Davidson zal er dus nu iemand anders meegaan in wat al de vierde menselijke ruimtevlucht zal zijn die gelanceerd wordt door het private ruimtevaartbedrijf. In totaal zal dit al de twintigste toeristische ruimtevlucht zijn.

De nieuwe vriend van Kim Kardashian zou de laatste grote naam zijn geweest om mee te vliegen met Blue Origin, na voormalig professioneel American football-speler Michael Strahan, Star Trek-acteur William Shatner en Bezos zelf.

Eerder deze maand was Page Six de eerste die meldde dat Davidson plannen had om een toeristische ruimtevlucht te maken. De komiek en zijn vriendin Kim Kardashian werden in januari namelijk al gespot op het landgoed van Jeff Bezos in Los Angeles. “Pete is enthousiast”, zei een bron destijds. “Ze hebben nog geen contract getekend, maar het ziet ernaar uit dat het gaat gebeuren.” Uiteindelijk zal dat nu dus jammer genoeg voor Davidson niet het geval zijn.

Meer
Lees meer...