Pete Davidson gaat naar de ruimte met Blue Origin van Jeff Bezos

Komiek en SNL-ster Pete Davidson zou volgende week, op woensdag 23 maart, naar de ruimte vliegen. Het nieuwe lief van Kim Kardashian zou vertrekken met Blue Origin, het ruimteschip van de Amerikaanse ondernemer en CEO van Amazon Jeff Bezos. Davidson zal één van de zes passagiers op die ruimtevlucht zijn.

Pete Davidson, de Saturday Night Live-komiek en de huidige vriend van Kim Kardashian, gaat mee met de volgende ruimtevlucht van de Blue Origin, op 23 maart 2022. Blue Origin is het ruimtevaartbedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos en richt zich op zowel ruimtetoerisme, als lanceringen en innovaties voor commerciële en wetenschappelijke ruimtevaart. Dit zal al de vierde menselijke ruimtevlucht zijn die gelanceerd wordt door het private ruimtevaartbedrijf en al de twintigste in totaal, schrijft Variety.

Ruimtevlucht

De andere mensen die nog mee zullen vliegen met Davidson zijn: Marty Allen, CEO van Party America, filantroop en vastgoedmagnaat Marc Hagle en zijn vrouw Sharon Hagle, Jim Kitchen, een professor aan de universiteit van North Carolina en Dr. George Nield, de voorzitter van Commercial Space Technologies.

Blue Origins eerste ruimte-expeditie vond plaats in juli 2021 met Jeff Bezos, zijn broer Mark Bezos, piloot Wally Funk en Oliver Daeman, de jongste persoon ooit die de ruimte inging, aan boord. Funk was eerder recordhouder voor de oudste persoon die naar de ruimte ging, hij was toen 82 jaar oud. De tweede vlucht had Star Trek-acteur William Shatner aan boord, die het record verbrak toen hij 90 jaar oud was. Onlangs nog stapte Good Morning America-presentator Michael Strahan aan boord van de derde vlucht in november 2021. Die vlucht markeerde de eerste keer dat Blue Origin op zijn maximale capaciteit van zes bemanningsleden werkte en het was de eerste keer dat een ouder en een kind samen de ruimte ingingen.

Waarom Davidson?

Elke vlucht van Blue Origin heeft dus tot nu toe al op een of andere manier geschiedenis geschreven. Hoe dat juist zit met Davidsons vlucht is nog niet duidelijk, hoewel het de eerste keer zal zijn dat een lid van de cast van SNL in de ruimte is geweest.

Davidson is sinds 2014 te zien in SNL, maar konden we ook al in enkele films zien acteren waaronder de film The Suicide Squad van James Gunn. Recent haalt hij de krantenkoppen voor het daten van Kim Kardashian, wat ook te zien zal zijn in de aankomende Hulu-realityserie The Kardashians. Daarnaast zullen we hem ook nog kunnen zien acteren in de romantische komedie Meet Cute met Kaley Cuoco (The Flight Attendant, The Big Bang Theory), die eraan komt.

Meer
Lees meer...