Ye verdedigt videoclip waarin hij Pete Davidson begraaft: “Vrijheid van meningsuiting”

Ye heeft zijn weg naar sociale media weer gevonden. De rapper, die hiervoor Kanye West heette, verdedigt zichzelf en de videoclip van zijn song Eazy in een post op Instagram. In die clip was te zien hoe de rapper komiek Pete Davidson ontvoerde en levend begroef. Heel wat mensen vonden de video storend en angstaanjagend. Ye zelf spreekt over kunst.

Vorige week bracht Ye de videoclip van zijn single Eazy uit. De song maakt onderdeel uit van zijn nieuwe album ‘Donda 2′, dat tot nu toe enkel te beluisteren is via Ye’s eigen streamingplatform Stem Player. De clip bevatte een aantal bizarre beelden, want Ye besloot om in de video Pete Davidson, de huidige vriend van zijn ex-vrouw Kim Kardashian, te ontvoeren en te begraven. Die keuze zorgde voor heel wat ongenoegen over de hele wereld.

Eazy

De videoclip van Eazy kwam vorige week uit. Hoewel alles er op het eerste zicht normaal uitzag, veranderde dat rond het midden van de video. Vanaf dan is er een Pete Davidson uit klei te zien, die op de motor wordt ontvoerd door een artistieke versie van Ye. Uiteindelijk begraaft de rapper de SNL-komiek en eindigt hij de video met de tekst: “Ze leefden nog lang en gelukkig, behalve je-weet-wel-wie.”

De kritiek op de video kwam niet veel later van alle hoeken en kanten. Niet alleen Petes geliefden en collega’s hadden een antwoord klaar, maar ook een aantal Ye-fans vonden het te ver gaan. Onder de video staan er heel wat reacties als “Dit gaat te ver” en “Ik maak me oprecht zorgen”.

Reactie

Als reactie op alle kritiek greep Ye, zoals altijd, naar zijn Instagramaccount. Daarop deelde hij een foto uit de clip met als bijschrift: “Kunst is therapie, net als dit zicht. Kunst is vrijheid van meningsuiting. Kunst inspireert en vergemakkelijkt de wereld. Kunst is geen volmacht om anderen pijn te doen. Alle andere meningen zijn fout.” Net zoals altijd blijft de rapper dus vaag in zijn woorden en betekenissen, maar hij lijkt er alleszins mee te willen zeggen dat hij geen kwade bedoelingen heeft.

Meer
Lees meer...