Ye zal ‘Donda 2’ enkel op eigen streamingplatform Stem Player releasen

Op dinsdag 22 februari, slechts zes maanden na de release van ‘Donda’, komt het nieuwe Ye-album ‘Donda 2‘ uit. Hoewel fans al enthousiast aan het uitkijken waren naar de nieuwe muziek, deelde Ye gisteren opvallend nieuws. Het album zal alleen beschikbaar zijn op Stem Player en niet op Apple Music, Spotify of andere streamingdiensten.

Het nieuws rond Ye, vroeger Kanye West, lijkt maar niet stil te staan. Nadat de rapper eerder zijn sociale media al gebruikte om zijn mening over andere artiesten te verspreiden, excuseerde hij zich nadien voor z’n gedrag. Toch kwam hij na een aantal dagen gewoon terug en deed hij een opvallende aankondiging. Zijn nieuwe album ‘Donda 2’ zal enkel te beluisteren zijn via zijn eigen streamingdienst Stem Player.

‘Donda 2’

De komst van het nieuwe album kwam als een verrassing, aangezien zijn vorige album nog maar van augustus 2021 dateert, maar dat maakte de fans enkel nog maar enthousiaster. Op 22 februari 2022 zou ‘Donda 2’ uitkomen, inclusief een aantal samenwerkingen en een grote releaseparty in Miami. Toch lijkt Ye het nu allemaal een beetje in te perken. Zo gooide hij rapper Kid Cudi al van zijn album omdat hij bevriend zou zijn met Pete Davidson, de huidige vriend van zijn ex-vrouw Kim Kardashian. Ye excuseerde zich ondertussen, maar of de samenwerking met Kid Cudi toch te horen zal zijn, valt af te wachten.

Daarnaast zal het album nu dus enkel gereleaset worden op Stem Player en niet op andere streamingdiensten als Spotify en Apple Music. Dat maakte Ye zelf bekend via een post op Instagram. Daarop deelde hij een kleine teaser van het album met bijschrift: “‘Donda 2’ zal enkel op mijn eigen platform, de stem player, te horen zijn. Je kan de muziek ook downloaden op stemplayer.com. Klik op de link in mijn bio om het te kopen.”

Tidal

Het is niet de eerste keer dat Ye zijn album maar beperkt beschikbaar maakt. Tijdens de release van zijn album ‘The Life of Pablo’, liet hij al weten dat het enkel maar te beluisteren zou zijn op Tidal, dat toen eigendom was van rapper Jay-Z. Daardoor kochten heel wat fans een abonnement op de streamingdienst, maar later kwam het toch ook op de andere populaire platformen. Of dat nu ook terug het geval zal zijn, valt af te wachten.

Bekijk hier de Instagrampost van Ye:

Meer
Lees meer...