Apple Music Replay ’22 is nu al beschikbaar

Terwijl Spotify-gebruikers nog moeten wachten tot het einde van het jaar, kunnen Apple Music-abonnees al vanaf vandaag ontdekken wat hun meest afgespeelde nummers, albums en artiesten zijn. Apple Music Replay is nu al beschikbaar en vernieuwt zichzelf elke week. Op die manier kan je de evolutie in je luistergedrag bijhouden.

Ieder jaar in december staat heel het internet op z’n kop wanneer Spotify Wrapped uitkomt. Die functie binnen Spotify houdt bij welke 100 nummers je het vaakst hebt beluisterd en welke artiesten je het hele jaar door niet kon loslaten. Ook Apple Music heeft zo’n eigen functie, al pakt die muziekapp het vanaf nu iets anders aan. Apple Music Replay ‘22 is namelijk nu al beschikbaar en verandert nog tot het einde van het jaar, meldt 9to5Mac.

Apple Music Replay

De functie binnen de app komt er in de vorm van een afspeellijst. Daarin worden je honderd meest afgespeelde nummers van dat jaar verzameld, en kan je dus non-stop terugluisteren naar de nummers die je de voorbije (tot nu toe) 47 dagen door de dag loodsten. In sommige gevallen zegt de app wel dat je nog niet genoeg muziek hebt geluisterd om een afspeellijst te genereren, dus dan raad het je aan om op zoek te gaan naar nóg meer muziek.

Die afspeellijst is een beetje te vergelijken met de Op Herhaling-functie van Spotify, maar toch is het anders. De lijst bestaat uit 100 nummers in plaats van 25 en houdt het luistergedrag van de gebruiker bij doorheen het hele jaar, in plaats van een aantal weken. Op die manier kunnen Apple Music-abonnees dus elke week naar hun eigen jaaroverzicht luisteren, onafhankelijk van welke maand er op de kalender staat. Daarnaast bestaat er ook een externe website waar Apple Music meer informatie geeft over het luistergedrag en de artiesten in de lijst.

Meer
Lees meer...