‘Star Trek’-cast inclusief Chris Pine en Zachary Quinto keren terug voor vierde film

De filmstudio Paramount Pictures is momenteel bezig met onderhandelingen voor de terugkeer van de Star Trek-sterren Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldaña, Karl Urban, John Cho en Simon Pegg in de langverwachte vierde film in de eerbiedwaardige sci-fi franchise. En dat na een pauze van maar liefst zes jaar.

Het nieuws kondigde J.J. Abrams, de filmproducent en -regisseur van de gehele Star Trek-franchise, gisteren zelf aan, meldt Variety. Abrams produceerde daarnaast ook o.a. nog Star Wars: The Force Awakens (2015) en Star Wars: The Rise of Skywalker (2019), de laatste paar Mission: Impossible-films met Tom Cruise en de bekende reeks Lost.

Star Trek 4

“We zijn verheugd om te kunnen meedelen dat we hard aan het werk zijn aan een nieuwe Star Trek-film die tegen het einde van het jaar zal worden opgenomen. Die zal bestaan uit onze originele cast en een aantal nieuwe personages waarvan ik denk dat ze zullen helpen om Star Trek naar nieuwe hoogtes te brengen die jullie nog nooit eerder hebben gezien”, zei Abrams. “We zijn erg enthousiast over deze film en ik kan niet wachten om te zien wat we aan het bekokstoven zijn.”

De zes acteurs, waaronder Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldaña, Karl Urban, John Cho en Simon Pegg, stapten voor het eerst in hun respectievelijke iconische rollen als Kirk, Spock, Uhura, Bones, Sulu en Scotty in de Star Trek-film uit 2009. Die werd geregisseerd door Abrams, die de Star Trek-tijdlijn zo opnieuw instelde en het mogelijk maakte voor de reboot om los van de originele reeks en films te staan. De acteurs keerden terug in twee vervolgen, Star Trek Into Darkness uit 2013, ook geregisseerd door Abrams, en Star Trek Beyond uit 2016, geregisseerd door Justin Lin.

Abrams zal de nieuwe, nog titelloze film produceren. De regie is in handen van Matt Shakman (WandaVision) op basis van een scenario van Josh Friedman (Avatar 2) en Cameron Squires (WandaVision). Dat werd gebaseerd op een eerdere opzet van Lindsey Beer (Sierra Burgess Is a Loser) en Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel).

Gehele cast?

Het zou echter wel een uitdaging kunnen zijn om alle castleden bijeen te krijgen, aangezien ze allemaal drukke schema’s hebben sinds de release van Star Trek Beyond in 2016. Pine voegde zo de Wonder Woman-franchise toe aan zijn CV en hij zal te zien zijn in de aankomende thriller Don’t Worry Darling van Olivia Wilde en de black-ops film Violence of Action. Quinto speelde de hoofdrol in de AMC-serie NOS4A2, en was ook te zien in de Broadway-revival van The Boys in the Band en de Netflix-verfilming daarvan in 2020.

Saldaña zette haar rol als Gamora voort in verschillende Marvel Studios-films, waaronder Guardians of the Galaxy Vol. 2 en Avengers: Endgame. Ze zal ook nog de hoofdrol spelen in Avatar 2 en in Guardians Vol. 3, die eraan komen in 2023. Urban speelde in 2017 in Thor: Ragnarok en zet in juni zijn rol als Billy Butcher voort in seizoen 3 van The Boys. Cho speelde in de veelgeprezen Indie films Columbus en Searching, en was ook te zien in Netflix’ live action-verfilming van de geliefde anime-serie Cowboy Bebop. En Pegg speelde samen met Nick Frost in de horrorkomedieserie Truth Seekers, in 2023 herneemt hij zijn rol als Benji in Mission: Impossible 7.

Maar er is één lid van de originele cast uit 2009 die zich helaas niet bij hen zal kunnen voegen. Acteur Anton Yelchin, die Chekov speelde, overleed bij een ongeluk in juni 2016, een maand voordat Beyond in de bioscopen opende. Bij de première van die film op de San Diego Comic Con, zaten de cast, filmmakers en alle genodigden in een volle minuut stilte als eerbetoon aan de overleden acteur.

Meer
Lees meer...