Antonio Banderas en Salma Hayek keren terug voor langverwachte vervolg ‘Puss In Boots’

Goed nieuws, want je favoriete gelaarsde kat met de schattigste oogjes op de planeet is terug! Maar liefst tien jaar nadat de film Puss In Boots uitkwam, komt nu het langverwachte vervolg: Puss in Boots: The Last Wish. Antonio Banderas keert terug om weer de stem van de iconische kat in te spreken, die we voor het eerst leerden kennen in de Shrek-films. Ook Salma Hayek zal weer de stem van Kitty Softpaws inspreken. Daarnaast zullen nog aan paar andere grote namen hen vervoegen in deze aankomende animatiefilm.

Het is ondertussen al bijna 20 jaar geleden sinds we voor het eerst kennis maakten met de stoere, gelaarsde kat ingesproken door de Spaanse Antonio Banderas. Puss In Boots maakte namelijk zijn debuut in Shrek 2 in 2004 en deed daarna ook nog mee in de daaropvolgende derde en vierde Shrek-film. Daarna kreeg de geliefde kat – met de iconische schattige oogjes – zijn eigen spin-off, de film Puss In Boots uit 2011. Daarin kreeg hij gezelschap van Kitty Softpaws, ingesproken door actrice Salma Hayek (Eternals, House of Gucci). En nu komt er eindelijk een vervolg op deze animatiefilm, Banderas en Hayek keren namelijk terug in Puss In Boots: The Last Wish.

Puss In Boots 2

De gesprekken over een vervolg gaan eigenlijk al terug tot in 2014. In juni van dat jaar kondigde DreamWorks Animation, de studio achter de Shrek-films, de komst van de film Puss in Boots 2: Nine Lives & 40 Thieves aan. Die zou normaal gezien een releasedatum in november 2014 krijgen, maar werd daarna met een maand uitgesteld. Uiteindelijk werd deze animatiefilm volledig uit het schema geschrapt als gevolg van een herstructurering bij DreamWorks, schrijft Deadline.

Na nog veel meer interne wijzigingen kreeg de film, nu Puss In Boots: The Last Wish genaamd, uiteindelijk een nieuwe releasedatum op 23 september 2022, waarbij ook de terugkeer van Banderas werd bevestigd. In ons land zou de animatiefilm op 12 oktober 2022 in de cinema’s verschijnen.

In het vervolg komt de dappere, vogelvrije Puss In Boots (Antonio Banderas) erachter dat zijn passie voor gevaar en avontuur eindelijk hun tol hebben geëist. Hoewel hij zelf de tel is kwijtgeraakt, blijkt de kat al acht van zijn negen levens te hebben verspeeld. In de hoop om die levens terug te krijgen, begint hij aan zijn grootste avontuur tot nu toe. Hierbij is hij genoodzaakt om weer de hulp in te schakelen van zijn voormalige partner en aartsvijand, Kitty Softpaws (Salma Hayek). Onderweg leren ze een derde amigo kennen, de praatgrage en altijd opgewekte hond Perro. Zijn stem zal worden ingesproken door acteur Harvey Guillén (What We Do in the Shadows), die hiermee zijn debuut maakt in de Shrek-franchise.

Nieuwe castleden

Universal Pictures lanceerde zonet ook de allereerste officiële trailer van de aankomende animatiefilm, waarin we nog een aantal nieuwe, maar bekende stemmen kunnen herkennen. Zo horen we nog de actrices Florence Pugh (Black Widow) en Olivia Colman (The Favourite), maar ook Wagner Moura (Narcos), Ray Winstone (Black Widow), John Mulaney (Big Mouth), Da’Vine Joy Randolph (The Lost City), Anthony Mendez (Jane the Virgin) en Samson Kayo (Our Flag Means Death).

Joel Crawford en Januel Mercado dienen als respectievelijk regisseur en coregisseur van Puss In Boots 2, Mark Swift is de producer. Alle drie maakten ze deel uit van het creatieve team van The Croods 2. Het vervolg op de animatiefilm Puss In Boots wordt deze keer ook mee geproducet door Chris Meledandri, de CEO en oprichter van Illumination Entertainment (Minions, Despicable Me). Universal Pictures is verantwoordelijk voor de distributie.

Bekijk hieronder de eerste trailer van Puss In Boots: The Last Wish:

Puss In Boots 2 zou op 12 oktober 2022 in de Belgische bioscopen verschijnen.

Meer
Lees meer...