Popicoon Madonna hard op zoek naar dé actrice die haarzelf kan spelen op het grote scherm

We schreven onlangs dat de iconische popzangeres Madonna binnenkort met een biopic over zichzelf op de proppen komt en al druk in de weer was met alle voorbereidingen, waaronder dus ook de audities. Zo zouden o.a. actrices Julia Garner, Florence Pugh en Emma Laird nog in de running zijn voor de hoofdrol. Maar het zijn echter geen gewone audities, want de kandidaten moeten blijkbaar een heuse bootcamp doorstaan.

Een van de grootste iconen van de popmuziek mogen vertolken, lijkt een grote eer en mogelijk ook dé hoofdrol die de carrière van een jonge actrice kan maken. Dat is waar popicoon Madonna momenteel naar op zoek is, een actrice haarzelf zou kunnen spelen op het grote scherm. Bijna iedereen, van Emmywinnaressen tot Oscargenomineerden en zelfs zangeressen en kunstenaressen, trok naar de audities van Madonna in de hoop de hoofdrol in haar aankomende biopic te bemachtigen. Maar wat de kandidaten allemaal moesten doorstaan op de audities omschrijft The Hollywood Reporter vrijwel als een “Madonna Bootcamp”.

In de running zijn …

Casting director Carmen Cuba is verantwoordelijk voor de grootse zoektocht en de lijst is in de afgelopen maanden al serieus ingekort. Julia Garner, die o.a. schittert in de series Ozark en Inventing Anna, en Black Widow-actrice Florence Pugh zijn onder degenen die nog steeds in de running zijn voor de felbegeerde hoofdrol.

Daarnaast maken ook Euphoria-ster Alexa Demie, Odessa Young (The Stand) en nieuwkomer Emma Laird (Mayor of Kingstown) kans op de rol. Ook een aantal muziekartiesten zitten tussen die lijst, waaronder zangeres Bebe Rexha en Sky Ferreira. Die laatste had al kleine rollen in de film Baby Driver en in The Twilight Zone-reeks.

Auditieproces

Het hele auditieproces is wel “slopend”, vertelt een vertegenwoordiger die op de hoogte is van de audities, waarvan sommige al maanden aan de gang zijn. Volgens bronnen nemen kandidaten deel aan intense choreografiesessies met Madonna’s persoonlijk choreograaf, die soms tot wel 11 uur per dag kunnen duren. Daarna zijn er ook nog choreografiesessies met Madonna zelf. En dan heb je ook nog de callbacks, die bestaan uit voordrachten met Madonna, evenals zangaudities met de superster.

“Je moet alles kunnen”, zegt een persoon met kennis van het proces. Het project zal dans- en zangscènes vereisen. Dat betekent dat nadat het auditieproces voorbij is, de hoofdrolspeelster nog maanden van intensieve training voor de boeg heeft. En dan moeten de opnames nog beginnen.

Het meest opmerkelijke is nog de mate van betrokkenheid van de popster zelf. Madonna is namelijk het onderwerp, de coschrijver én regisseur van de biopic. “De reden dat ik het doe is omdat de mensen die al hebben geprobeerd om films over mij te schrijven, altijd mannen waren”, zei Madonna in oktober tijdens haar verschijning in The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Amy Pascal, die al eerder verantwoordelijk was voor de Spider-Man-films met Tom Holland, is aan boord om te producen en Erin Cressida Wilson (Secretary, The Girl on the Train) neemt het grote deel van het schrijven van het scenario op zich.

Nog geen groen licht

Zoveel is dus duidelijk, de ‘Queen of Pop’ herself mogen spelen is een glansrol voor elke actrice. En met Universal als distributeur is de biopic ook nog eens verzekerd van een grote, wereldwijde bioscooprelease. Dan nog Madonna zelf als de visionair en regisseur van het project, zal ook ongetwijfeld veel kijkers trekken. Kortom, alle ogen zullen op deze aankomende biopic gericht zijn.

Momenteel is het project nog volop in ontwikkeling. Daarnaast heeft het ook nog geen groen licht gekregen van de studio. Die draagt het project een warm hart toe, maar wacht doorgaans nog op een definitief script, budget en cast alvorens het groene licht te geven. Want wie er uiteindelijk gecast zal worden als dé ‘Material Girl’ is een belangrijke – al dan niet de belangrijkste – factor.

Meer
Lees meer...