‘Inventing Anna’ wordt best bekeken Engelstalige reeks op Netflix

De nieuwste Netflixreeks van Shonda Rhimes, Inventing Anna, groeide in sneltempo uit tot een succes. Inventing Anna vertelt het waargebeurde verhaal van Anna Sorokin en dat kon duidelijk veel mensen intrigeren. Zo is de reeks nu officieel de best bekeken Engelstalige serie in één week tijd op de streamingdienst.

We moeten jullie niet meer vertellen dat Inventing Anna razend populair is en nu is daar ook duidelijk bewijs van. Netflix heeft namelijk het aantal uren bekendgemaakt dat de reeks bekeken werd in z’n eerste dagen na de release. En daarmee heeft Inventing Anna een record te pakken.

Best bekeken Engelstalige reeks

Inventing Anna verscheen op vrijdag 11 februari op Netflix en werd in het eerste weekend na z’n release meteen 77 miljoen keer bekeken. In de week die daarop volgde werd Inventing Anna 196 miljoen uren bekeken. Daarmee steekt de reeks het derde seizoen van You (179 miljoen uren in een week) voorbij en is het nu de Engelstalige reeks die het meeste uren bekeken werd in één week tijd op Netflix.

Wanneer we kijken naar alle reeksen op de streamingdienst moet Inventing Anna enkel twee Zuid-Koreaanse reeksen en een Spaanse voorlaten. Het gaat daarbij om Squid Game (572 miljoen uren), All of Us Are Dead (236 miljoen uren) en het laatste seizoen van La Casa de Papel (202 miljoen uren).

Inventing Anna

Inventing Anna vertelt het waargebeurde verhaal van Anna Sorokin, in de reeks gespeeld door Julia Garner. Zij deed zich jarenlang voor als Anna Delvey, een steenrijke Duitse erfgename. Met het smoesje dat ze niet aan haar geld in Duitsland kon en de belofte dat ze alles zou terugbetalen, leende ze geld van vrienden, investeerders en banken.

Het ging daarbij om enorme bedragen, waardoor het een kwestie van tijd was tot Anna tegen de lamp liep. In de reeks volgen we haar tijdens de voorbereidingen op haar proces.

Bekijk hier de trailer voor Inventing Anna:

Hier vind je onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...