‘Inventing Anna’: Is dit de tech boyfriend van Anna, waarop Chase werd gebaseerd?

De nieuwe Netflixreeks Inventing Anna is gebaseerd op het verhaal van Anna Sorokin, daarbij zijn heel wat mensen te zien die ook echt bestaan. Zo zijn onder andere Todd Spodek, Rachel Williams en Kacy Duke ook echte personen uit het leven van Anna Sorokin. Maar iemand waarvan de identiteit nog geheim kon blijven, is Chase Sikorski, de tech boyfriend van Anna Sorokin. Maar die lijkt nu toch onthuld te zijn.

Wie Inventing Anna heeft bekeken, weet dat Chase Sikorski, in de reeks gespeeld door Saamer Usmani, een belangrijke rol speelde in het leven van Anna Sorokin. Maar zijn echte indentiteit bleef onbekend.

Chase Sikorski

Chase Sikorski in Inventing Anna is gebaseerd op de man die in het originele artikel van New York magazine, waarop Inventing Anna gebaseerd is, de “Futurist” werd genoemd. Zijn echte identiteit bleef dus een geheim. Daar speelde ook de echte Anna Sorokin op in, die via haar Instagramaccount liet weten dat ze de naam zou geven aan het medium dat het hoogste bod deed. “Het bieden begint bij 10.000 dollar”, liet ze daarbij weten.

Maar nu zou de identiteit van de “Futurist” gevonden zijn, zelfs zonder ervoor te betalen. Verschillende bronnen “wiens pad kruiste met dat van Anna Sorokin” bevestigden namelijk aan Page Six dat het gaat om de techondernemer Hunter Lee Soik. “Hunter is de persoon die haar introduceerde in die wereld. Hij is een man van de wereld. Niemand wist wat hij precies deed, maar hij gaf altijd advies over hoe je hogerop kon klimmen.”

Hunter Lee Soik

Naast de bevestiging van de bronnen zijn er nog “bewijzen” dat het gaat om Hunter. Zo hield hij een TED Talk en werkte hij in Dubai. Daarnaast werkt Hunter Lee Soik ook aan een app die zou werken als een database voor dromen, net zoals Chase in Inventing Anna.

Hunter werkte samen met verschillende invloedrijke mensen, waaronder zelf Jay-Z en Ye. Hij was de creatieve consultant voor de ‘Watch the Throne’-tour. Anna en Hunter hingen samen rond van 2015 tot 2016, waarna hij naar de Arabische Emiraten verhuisde.

Op dit moment is Hunter volgens z’n LinkedIn de oprichter en uitvoerend voorzitter van de Enso Group. Dat is een bedrijf dat gevestigd is in Hongkong en investeert in “grensverleggende technologie en baanbrekende productervaringen”. De link naar de website van Enso Group, werkt echter niet.

“Irritant”

De bron van Page Six heeft nog wat sappige dingen te vertellen over Anna Sorokin: “Ik denk niet dat ze slim was, ik denk dat ze waanbeelden had. Ze was overal en probeerde zich te mengen met de belangrijke mensen. Het was vervelend, niet slim.”

“Anna en haar vriendje waren niet glamoureus, ze waren gewoon irritant. Ze was grof en roddelde over mensen. Ze was niet vriendelijk. De enige mensen die graag met haar rondhingen, waren mensen die onder de indruk waren van haar attitude”, gaat de bron verder. “Ze ontmoette bekende mensen vluchtig, maar die mensen waren haar vrienden niet. Ze belde hen constant, waarbij ze telkens om een dienst vroeg. Ze wilde gewoon feesten en rijke mensen ontmoeten.”

Meer
Lees meer...