De echte Anna Sorokin van ‘Inventing Anna’ werkt aan eigen docureeks

Inventing Anna is de populairste Netflixreeks van het moment. De serie vertelt het bijzondere verhaal van Anna Sorokin, die lang door het leven ging als de rijke erfgename Anna Delvey. De echte Anna zit momenteel in de gevangenis in afwachting voor haar uitzetting naar Duitsland, maar ze zit daar niet stil. Zo werkt ze nu aan een nieuwe docureeks.

Door de nieuwe Netflixreeks van Shonda Rhimes, Inventing Anna, weet de hele wereld nu wie Anna Sorokin is. En Anna zou Anna niet zijn als ze die bekendheid niet zou gebruiken in haar voordeel.

Nieuwe docureeks

Anna Sorokin werkt op dit moment namelijk aan haar eigen docureeks. Ze verleende eerder ook haar medewerking aan de Netflixreeks Inventing Anna, waarvoor ze ook 320.000 dollar (281.000 euro) ontving. En nu komt er dus nog een docureeks.

In tegenstelling tot Inventing Anna, wordt de nieuwe reeks dus een documentaire en geen fictiereeks gebaseerd op haar verhaal. Daarnaast zal de docureeks ook niet gaan over de gebeurtenissen die we al te zien kregen in Inventing Anna, maar wel over de periode daarna.

We zullen dus een inkijk krijgen in het leven van Anna achter de tralies. Maar ook haar vrijlating in februari 2021, waarna ze snel opnieuw werd opgepakt door ICE omdat haar visum verlopen was. Anna werd teruggestuurd naar Duitsland, maar vocht die beslissing aan, waardoor ze nu opnieuw al bijna een jaar vastzit. In de reeks zal Anna ook vertellen over haar toekomstplannen en waarom ze zo graag in de Verenigde Staten wil blijven.

Al maanden aan het werk

De docureeks wordt gemaakt door van Bunim-Murray Productions, die eerder verantwoordelijk was voor onder andere The Real Word, Transhood en They Call Us Monsters. Michael Driscoll van het productiehuis geeft nog wat extra informatie aan Deadline. “Anna’s verhaal is nog steeds aan het leven en verandert terwijl we erover aan het spreken zijn.”

Het is ook geen project van korte adem. “We zijn nu al enkele maanden aan het werken aan de docureeks en hebben al ontelbaren uren gebeld en gevideocalled met haar. Ze is een ingewikkeld en fascinerend persoon en we kijken ernaar uit om het volgende hoofdstuk in haar constant evoluerende verhaal te vertellen.”

Bekijk hier nog eens de trailer van Inventing Anna:

Bekijk hier onze top 25 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...