Madonna is volop bezig met de audities voor haar aankomende biopic

De iconische popzangeres Madonna komt binnenkort met een biopic over zichzelf en is al druk in de weer met alle voorbereidingen, waaronder dus ook de audities. Zo heeft ze wel al enkele actrices in gedachten die mogelijk haarzelf zouden vertolken. De zangeres postte de afgelopen dagen ook al heel wat foto’s en video’s van het creatieve proces en zeggen dat ze bijzonder enthousiast is, is een understatement.

Popicoon Madonna is de afgelopen dagen druk bezig geweest met de audities van haar aankomende biopic, gebaseerd op haar eigen leven en ze is nu dus volop op zoek naar acteurs. De zangeres postte op Instagram al heel wat beelden van achter de schermen van dat proces. “Audities voor mijn film zijn een surrealistische ervaring”, schreef ze daarbij.

Biopic

Madonna bevestigde al in 2020 dat ze zal meeregisseren en meeschrijven aan de aanstaande film, en omschreef het project later als een “visuele autobiografie”. Na de aankondiging in oktober 2021 dat het script voor de biopic “bijna klaar” was, heeft Madonna nu bevestigd dat ook de audities voor de film zijn begonnen.

Universal Pictures zal de biopic ontwikkelen en Diablo Cody, die in 2007 een Academy Award won voor Beste Origineel Scenario voor Juno, zal samen met Madonna het scenario schrijven. Amy Pascal (Spider-Man: No Way Home, Venom) zal coproduceren, schrijft NME. “Ik wil de ongelooflijke reis overbrengen waarop het leven me heeft meegenomen als artiest, muzikant, danser – een mens, die haar weg probeert te vinden in deze wereld”, zei Madonna in een persverklaring.

“De focus van deze film zal altijd muziek zijn. Muziek heeft me op de been gehouden en kunst heeft me in leven gehouden. Er zijn zoveel onvertelde en inspirerende verhalen en wie kan die beter vertellen dan ik, mijn stem en mijn visie is hiervoor essentieel.”

(tekst loopt door onder de post)

Madonna liet vorige maand doorschemeren dat Uncut Gems-ster Julia Fox, verbonden zou kunnen zijn aan de biopic, met als bijschrift een foto van de twee samen: “Ging dineren met Julia om te praten over mijn film en een aantal andere mensen kwamen opdagen.” Die avond vergezelden – ondertussen al de ex-vriend van Fox – Ye (voorheen bekend als Kanye West), voormalige bokser Floyd Mayweather en NFL-speler Antonio Brown nog de twee dames.

Shortlist

Actrice Florence Pugh, eerder te zien in Black Widow, Hawkeye en Little Women, staat voorlopig op de shortlist van Madonna als de kanshebber voor de hoofdrol. “Ze staat zeker op de lijst, als ze me wil hebben”, vertelde de popzangeres aan AP. In een recente aflevering van Watch What Happens Live liet actrice Julia Garner, die we onlangs zagen in de veelbesproken Netflixreeks Inventing Anna als Anna Sorokin, ook doorschemeren dat ze mogelijk in verband wordt gebracht met de rol.

In oktober reflecteerde Madonna ook op het creatieve proces achter de film en zei dat “het schrijven van mijn script de meest uitputtende, uitdagende ervaring is die ik ooit heb gehad”. “Het is in zekere zin een soort psychotherapie, omdat ik me elk detail van mijn jeugd tot nu toe moet herinneren”, voegde ze eraan toe.

Meer
Lees meer...