Left Right
scrollTop top

Een miljoen mensen willen Area 51 bestormen, maar US Air Force is bereid ze allemaal neer te schieten


Storm Area 51
© Facebook

Het Facebookevent “Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us” heeft op het moment van schrijven 1,3 miljoen aanwezigen en nog eens 1 miljoen geïnteresseerden. Al deze mensen willen de Amerikaanse geheime militaire basis bestormen in de hoop erachter te komen wat er precies te vinden is. Maar of het echt zo ver zal komen, valt natuurlijk nog af te wachten.

Je hebt de memes misschien al zien passeren, maar wat begon als een mop begint steeds realistischer te worden. Meer dan 1,3 miljoen mensen hebben zich op aanwezig gezet op het Facebookevent “Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us“. De evenementspagina staat vol met memes en andere moppen, maar de US Air Force neemt de dreiging toch serieus.

Area 51

Area 51
GettyImages

Area 51 spreekt al jaren tot de verbeelding. De militaire basis in de Amerikaanse Nevadawoestijn wordt al jaren zorgvuldig afgeschermd van de buitenwereld. Daardoor doen er ook de wildste verhalen de ronde over wat er precies te vinden is in Area 51.

De militaire basis werd in het verleden gebruikt voor het testen en ontwikkelen van onder andere spionagevliegtuigen. Maar alle geheimdoenerij heeft mensen ertoe aangezet om te vermoeden dat er andere dingen gebeuren in Area 51. Zo zijn heel wat mensen ervan overtuigd dat er in Area 51 onderzoek wordt gedaan naar buitenaards leven. En dat er bijgevolg aliens te vinden zijn. De bal ging volledig aan het rollen toen ene Bob Lazar beweerde dat hij betrokken was bij een project rond buitenaards leven in Area 51.

Maar het blijft dus vooral bij geruchten, want niemand anders dan Lazar heeft ooit iets gelost over Area 51. Daar willen miljoenen mensen nu verandering in brengen. Met een (niet zo) sterk uitgewerkt plan willen ze het domein bestormen om op zoek te gaan naar aliens.

“Ze kunnen ons niet allemaal tegenhouden”

Storm Area 51
Facebook

Onder het motto “Ze kunnen ons niet allemaal tegenhouden” zijn ondertussen al meer dan een miljoen mensen van plan om de militaire basis te bestormen. D-day is 20 september 2019. Dan zullen ze afspreken in de buurt van het domein en het dan simpelweg op een rennen zetten. “Als we een Naruto-run doen zijn we sneller dan kogels” zo beweren de initiatiefnemers. Het evenement lijkt toch eerder ludiek dan serieus, wat vooral duidelijk wordt door de hoeveelheid memes die op de pagina te vinden zijn. Maar de Amerikaanse Air Force kan er niet bepaald mee lachen.

Die liet namelijk al weten dat ze bereid zijn om schoten te lossen als er mensen het domein betreden. In een email aan INSIDER laat Ethan Stroker, de woordvoerder van de Air Force weten dat de Amerikaanse Air Force op de hoogte is van het Facebookevent. “De Nevada Test and Training Range is een domein waar de Air Force testen en trainingen van gevechtsvliegtuigen uitvoert. We geven daarover geen informatie, maar elke poging om het domein illegaal te betreden is gevaarlijk.”

Schieten

Verder laat Nick Pope, voormalige UFO-onderzoeker van het Ministerie van Defensie ook weten aan Metro dat bewakers van militaire basissen het vuur mogen openen wanneer er gevaar dreigt. Een menigte die op de basis afrent, is zo’n dreigend gevaar. Eerder dit jaar werd er zo nog een man gedood die met z’n wagen op de beveiliging van een militaire basis in Texas inreed.

Laten we dus hopen dat het bij een mop blijft en dat de 1,3 miljoen mensen die op aanwezig staan op het evenement uiteindelijk thuis blijven. Zo zullen er alvast geen doden moeten vallen.

Hierbij een greep uit de leukste #Area51-memes:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539