Een nacht in ‘Downton Abbey’? Het kan via Airbnb en je hoeft er geen nieren voor te verkopen

Downton Abbey
Carnival Films/Downton Abbey

Fans van serie en binnenkort ook film Downton Abbey, verenig u! Want op 1 oktober kan je een nacht in het Highclere Castle boeken via Airbnb, het kasteel waar alles opgenomen werd. Eigenares gravin van Carnarvon kwam zelf met het idee om op 26 november de driehonderd kamers van het kasteel te verhuren.

Voor Downton Abbey-fans die graag nét dat stapje verder gaan dan alle afleveringen van de reeks twintig keer bekijken, is er goed nieuws. De eigenares van het kasteel, waar alle opnames in plaatsvonden, heeft beslist om de kamers één nacht te verhuren via Airbnb.

Niet zomaar een nacht in ‘Downton Abbey’

Je brengt op 26 november niet alleen de nacht door in één van de kamers van ‘Downton Abbey’. Nee, de gastvrouw en -heer hebben veel meer voor je in petto. ’s Avonds gaat iedereen samen cocktails drinken in het salon van het kasteel vooraleer aan tafel te gaan met de graaf en gravin. Na het eten word je verwacht in de bibliotheek voor koffie en thee.

Na een goede (of minder goede) nachtrust, word je ook nog uitgenodigd voor een ontbijtje, met daarna een unieke rondleiding in het kasteel en haar tuinen. De graaf en gravin voorzien ook voor elke gast een speciaal cadeau.

Boeken?

We horen het je al denken: “Ja, ja, allemaal goed en wel, maar hoeveel zal mij dat kosten?” We snappen het probleem, maar eigenlijk hoef je je helemaal geen zorgen te maken. Een nacht met alles erop en eraan in Highclere Castle zou je een kleine 150 euro kosten.

De reservaties voor de unieke nacht gaan live op 1 oktober. Je haasten is de boodschap, want hoewel het kasteel driehonderd kamers telt, wordt verwacht dat die allemaal in een mum van tijd volzet zullen zijn. Voor wie het prijskaartje niet ziet zitten, of geen plaatsje kan bemachtigen, zijn er ook het hele jaar door rondleidingen en voorstellingen in het kasteel.

Gesponsorde artikelen