Eén kondigt nieuw dansprogramma ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’ aan

Eén pakt binnenkort uit met een gloednieuw dansprogramma. The Greatest Dancer van Vlaanderen zal vanaf zaterdag 4 februari elke week te zien zijn op de zender. Daarin geven dansers alleen of in groep het beste van zichzelf om de titel van The Greatest Dancer van Vlaanderen te veroveren.

Eén gaat vanaf februari op zoek naar de beste danser(s) van Vlaanderen in het gloednieuwe programma The Greatest Dancer van Vlaanderen. Het concept lijkt op So You Think You Can Dance en Belgium’s Got Talent, maar belooft toch vernieuwend te worden.

The Greatest Dancer van Vlaanderen

In The Greatest Dancer van Vlaanderen zullen we elke week een aantal dansers aan het werk zien. Zij komen uit heel verschillende stijlen, zo komen onder andere hiphop, hedendaagse dans, vogueing, ballet, ballroom, popping en Afrikaanse dans aan bod. Er zijn geen beperkingen op leeftijd en de deelnemers doen ook mee in hun eentje, in duo’s of in groep.

Tijdens de audities starten de dansers in een dansstudio met een spiegel voor hen. Maar achter die spiegel kijken 700 mensen mee. Wanneer 75 procent van het publiek op ‘ja’ stemt, gaat de spiegel open. Dansers voor wie de spiegel open ging moeten nog gekozen worden door de jury. De leden van de jury kiezen op het einde van de vijf auditie-afleveringen elk hun top drie deelnemers en die gaan verder in de strijd naar de titel van The Greatest Dancer van Vlaanderen.

Het programma zal gepresenteerd worden door Siska Schoeters en Aster Nzeyimana. De kandidaten worden bij de audities ontvangen door Fleur, die je kan kennen van Spring en Op Zoek naar Maria en elke zaterdag om 20.20 te zien zijn op Eén en VRT MAX.

Jury

De jury bestaat uit drie coaches die uit verschillende achtergronden komen. De eerste is de Belgisch-Colombiaanse Annabelle Lopez Ochoa. Zij is een van de meest gevraagde choreografes in de wereld. Ze werkte al samen met enkele van de grootste namen in de wereld van ballet en moderne dans. Denk zo maar aan het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, het Ballet van Moskou of het New York City Ballet. Ze viel ook al meermaals in de prijzen met haar choreografieën. Annabelle mag dan wel een expert zijn in ballet en moderne dans, ze houdt ervan om samen te werken met dansers uit andere stijlen.

Het tweede jurylid is Laurien Decibel. En ook zij is niet van de minste. Zo werkte ze al samen met onder andere Dua Lipa, Jennifer Lopez, Jason Derulo en Cardi B en Camila Cabello. Voor die laatste werkte ze mee aan de ondertussen iconische choreografie van Havana. Daarnaast was ze ook de officiële choreografe van The Masked Singer America. Laurien is experts in house, diverse hiphopstijlen, commercial dance en salsa.

Het derde en laatste jurylid is niemand minder dan Niels Destadsbader. Hij heeft in tegenstelling tot de andere twee juryleden minder ervaring als choreograaf, maar weet natuurlijk als geen ander hoe je op een podium moet staan. Niels zal vooral letten op présence, persoonlijkheid, uitstraling en podiumvastheid.

Jury The greatest dancer
VRT

The Greatest Dancer van Vlaanderen is vanaf 4 februari elke zaterdag om 20.20 uur te zien op Eén en VRT MAX. 

Meer
Lees meer...